Mákos-sütőtökös süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1046
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
4181
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 67.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2520.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 971 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 941 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 108.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 531 micro
-
β-karotin 2758 micro
-
β-crypt 2242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1046
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 269.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10080.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 3885 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 1171 mg
-
Foszfor 3763 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.1 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 433.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 2123 micro
-
β-karotin 11032 micro
-
β-crypt 8967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
4181
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 589 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs levével és héjával.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mákot, a mandulát, végül a sütőtököt.
- Elkezdjük keverni (nem ijedünk meg az állagától), majd szép lassan hozzáadagoljuk a tejet. Lehet ,hogy több/kevesebb kell majd a fenti mennyiségnél.
- Amikor jól összekevertük, egy nem túl híg, de még keverhető masszát kell kapjunk.
- A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés előtt megszórhatjuk mandulával a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 14319
- Feltöltés dátuma: 2010. december 21.
Ajánló
A képen látható gyümiszósz Petrától van, igazából a camembertjéhez tálalt áfonyaszósz mirelit erdei gyümi-mixes változata. De akár meggymártással is kínálhatjuk. Továbbá, aki úgy gondolja, vaj helyett használhat pálmazsírt, porcukor helyett pedig nyers nádcukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet Alapítványunk vezetőjétől kaptam, nagyon fura volt, hogy nincs hozzá kép, így először nem mertem kipróbálni. Aztán mégis... Már szinte csak innen sütök-főzök, és annyira megszoktam, hogy mindenhez van egy kis kép, ami nekem sokat segít munka közben. Nem is tudom, talán, hogy látom, mikor sült meg, vagy nagyjából milyen magas a tészta. Szóval bátorságot vettem, és feltöltöttem ide ezt a receptet, elsőként, fogadjátok szeretettel.