r
Nosalty Logó

Mákos-sütőtökös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos-sütőtökös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    531 micro
  • β-karotin
    2758 micro
  • β-crypt
    2242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10080.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3885 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    3763 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    2123 micro
  • β-karotin
    11032 micro
  • β-crypt
    8967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    589 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs levével és héjával.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mákot, a mandulát, végül a sütőtököt.
  3. Elkezdjük keverni (nem ijedünk meg az állagától), majd szép lassan hozzáadagoljuk a tejet. Lehet ,hogy több/kevesebb kell majd a fenti mennyiségnél.
  4. Amikor jól összekevertük, egy nem túl híg, de még keverhető masszát kell kapjunk.
  5. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Sütés előtt megszórhatjuk mandulával a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14333
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A képen látható gyümiszósz Petrától van, igazából a camembertjéhez tálalt áfonyaszósz mirelit erdei gyümi-mixes változata. De akár meggymártással is kínálhatjuk.  Továbbá, aki úgy gondolja, vaj helyett használhat pálmazsírt, porcukor helyett pedig nyers nádcukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Alapítványunk vezetőjétől kaptam, nagyon fura volt, hogy nincs hozzá kép, így először nem mertem kipróbálni. Aztán mégis...  Már szinte csak innen sütök-főzök, és annyira megszoktam, hogy mindenhez van egy kis kép, ami nekem sokat segít munka közben. Nem is tudom, talán, hogy látom, mikor sült meg, vagy nagyjából milyen magas a tészta. Szóval bátorságot vettem, és feltöltöttem ide ezt a receptet, elsőként, fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...