r
Nosalty Logó

Mákos-sütőtökös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos-sütőtökös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    531 micro
  • β-karotin
    2758 micro
  • β-crypt
    2242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10080.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3885 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    3763 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    2123 micro
  • β-karotin
    11032 micro
  • β-crypt
    8967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 4181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    589 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a narancs levével és héjával.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mákot, a mandulát, végül a sütőtököt.
  3. Elkezdjük keverni (nem ijedünk meg az állagától), majd szép lassan hozzáadagoljuk a tejet. Lehet ,hogy több/kevesebb kell majd a fenti mennyiségnél.
  4. Amikor jól összekevertük, egy nem túl híg, de még keverhető masszát kell kapjunk.
  5. A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Sütés előtt megszórhatjuk mandulával a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 14319
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A képen látható gyümiszósz Petrától van, igazából a camembertjéhez tálalt áfonyaszósz mirelit erdei gyümi-mixes változata. De akár meggymártással is kínálhatjuk.  Továbbá, aki úgy gondolja, vaj helyett használhat pálmazsírt, porcukor helyett pedig nyers nádcukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Alapítványunk vezetőjétől kaptam, nagyon fura volt, hogy nincs hozzá kép, így először nem mertem kipróbálni. Aztán mégis...  Már szinte csak innen sütök-főzök, és annyira megszoktam, hogy mindenhez van egy kis kép, ami nekem sokat segít munka közben. Nem is tudom, talán, hogy látom, mikor sült meg, vagy nagyjából milyen magas a tészta. Szóval bátorságot vettem, és feltöltöttem ide ezt a receptet, elsőként, fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek