r
Nosalty Logó

Mákos-sárgabarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mákos-sárgabarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 3514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5931.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11989 micro
  • β-crypt
    1137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 3514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A barackokat megmossuk, és szárazra töröljük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és a sütőpapírt vékonyan kivajazzuk.
  2. A maradék vajat megolvasztjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A barackokat elfelezzük, kimagozzuk, és magházzal lefelé kirakjuk vele a tortaformát. (Sűrűbben is lehet, nekem csak ennyi volt épp itthon.)
  3. A tojásokat felütjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrokat, majd nagy fordulatszámon kb. 10 percig keverjük a robotgéppel, míg jól felhabosodik.
  4. A mákkal és sütőporral elkevert lisztet több részletben hozzáadjuk. Belereszeljük a megmosott citrom héját, és laza mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  5. Végül ráöntjük a masszát a sárgabarackokra. Közepes tűznél kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha elkészült, még kb. 5-10 percig a formában hagyjuk, majd körben meglazítjuk a tésztát, és egy nagyobb tálra téve megfordítjuk a formát. Majd lekapcsoljuk, és leemeljük róla a karikát, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt is, vigyázva, hogy a barackok a helyükön maradjanak.
  7. Két evőkanál vízzel összeforraljuk a 4 evőkanál sárgabarack lekvárt, ha gyerek nem fogyaszt belőle, akkor esetleg 1-2 evőkanál barackpálinkával is megbolondíthatjuk. Rákenjük a torta tetejére, és ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6680
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-sárgabarackos torta
Tomatotree 262 recept

Lajos Marinak köszönjük! Nagyon jó párosítás a mák és a sárgabarack.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...