r
Nosalty Logó

Mákos pite sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos pite sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5648.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1616 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2333 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    10041 micro
  • β-crypt
    910 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 3643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a joghurtot robotgéppel jól keverjük össze. (2 dl natúr joghurttal is elkészíthető.) Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a lágy margarint, és keverjük tovább. Végül a sütőporos, mákos lisztet is dolgozzuk a masszához.
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal. 180 C fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütjük. Nem árt a tűpróba, hogy a közepe is rendesen átsüljön.
  3. A sütőből kivéve, a tepsiben hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, tegyük egy rácsra, és azon hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén szórjuk meg, majd kockákra vágva szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1222
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom könnyű tészta, amit megbolondít a mák. Szaftossá teszi a sárgabarack. Szoktam készíteni szilvával, őszibarackkal, ringlóval, sőt lecsepegtetett kompótokkal is, a tetején, ha szeretitek, megszórva egy kevés durvára vágott dióval. Nekem ez most sajnos nem volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...