Mákos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kuglófhoz
-
63g vaj448 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g mák131 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A forma előkészítéséhez
-
5g vaj36 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A kuglóf szórásához
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1176
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kuglófhoz
-
250g vaj1793 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mák525 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A forma előkészítéséhez
-
20g vaj143 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A kuglóf szórásához
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
4700
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kuglófhoz
-
19.8g vaj142 kcal
-
14.3g cukor55 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
-
7.1g narancslé3 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
7.9g mák42 kcal
-
7.9g dió52 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
A kuglóf szórásához
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1176
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 348.5 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7902.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 2802 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 2995 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.4 g
-
Cukor 214 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 298.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 2121 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1107 micro
Összesen
4700
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A kuglófhoz
A forma előkészítéséhez
-
2 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A kuglóf szórásához
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A kuglófhoz
- A lisztet, a darált mákot, diót, és a fahéjat a sütőporral összekeverjük.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a reszelt narancs vagy citromhéjat, a vaníliakivonatot, a facsart narancs- vagy citromlevet, a tejet és összekeverjük.
- Végül fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes-mákos-diós keveréket.
- A kuglófformát kivajazzuk, beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát és 30 percet pihentetjük.
- Ezt követően előmelegített sütőben, 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
- Még melegen kiborítjuk a formából és hagyjuk hogy hűljön.
- Porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 29627
- Feltöltés dátuma: 2010. április 18.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A mákos kuglóf egy narancsos kuglóftészta továbbgondolásának eredményeként született. Ünnepekre készítve több nappal előbb megsüthető, dobozban vagy zacskóban tartva pár napos állás során még inkább összeérnek az ízei, de frissen is igen finom.