r
Nosalty Logó

Mákos-habos sütemény meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mákos-habos sütemény meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 1472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 11771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3132.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240 g

Zsír

  • Összesen
    499.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    211 g
  • Koleszterin
    1958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25059.2 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    11335 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    2580 mg
  • Foszfor
    8465 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1657.6 g
  • Cukor
    1093 mg
  • Élelmi rost
    151 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1265 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 11771 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Összegyúrjuk, és kinyújtjuk lisztezett felületen (én egyből sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsibe, átlósan megfogva sütőpapírt).
  2. Előmelegített, 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. Közben felforraljuk a tejszín-víz keverékét a citromhéjjal, majd belekeverjük a porcukorral összekevert mákot, és lehúzzuk a tűzről rögtön.
  4. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tésztát, és megkenjük a meggylekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. Visszatesszük a sütőbe újabb 10 percre.
  5. Közben a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjéket kemény, fényes habnak (kb 5-6 perc).
  6. Kivesszük a sütőből a tepsit, és rásimítjuk a kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, és a hőfokot visszavesszük 100 fokra. Kb 15 percig sütjük, amíg szép drapp lesz a színe.
  7. Ha megsült pihentetjük, langyosra hűtjük, és kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12000
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-habos sütemény meggylekvárral
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is Tibi sógorom névnapjára készült. Nagyon finom sütemény, mert a mák a meggyel nagyon jól harmonizál. Aki nem akar pepecselni a tejszínnel, vízzel, akkor bátran készítheti tejjel. Én azért készítettem ilyen módon, mert a tejérzékeny családtagok csak a hulalát fogyaszthatják. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. Tímea sógornőm azt mondta, hogy tökéletes ez a süteményem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...