Mákos-habos sütemény meggylekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
16 kcal
-
4g víz0 kcal
A töltelékekhez
-
38g meggylekvár104 kcal
-
88g mák459 kcal
-
94 kcal
-
13g víz0 kcal
-
56g porcukor218 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tetejéhez
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
1472
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
126 kcal
-
30g víz0 kcal
A töltelékekhez
-
300g meggylekvár834 kcal
-
700g mák3675 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
100g víz0 kcal
-
450g porcukor1742 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tetejéhez
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
400g cukor1548 kcal
Összesen
11771
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.8g finomliszt43 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g növényi habtejszín4 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A töltelékekhez
-
8.9g meggylekvár25 kcal
-
20.7g mák109 kcal
-
8.9g növényi habtejszín22 kcal
-
3g víz0 kcal
-
13.3g porcukor51 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A tetejéhez
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
11.8g cukor46 kcal
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3132.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1417 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.2 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
1472
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240 g
Zsír
-
Összesen 499.7 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 211 g
-
Koleszterin 1958 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25059.2 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 11335 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 2580 mg
-
Foszfor 8465 mg
-
Nátrium 2076 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 50 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1657.6 g
-
Cukor 1093 mg
-
Élelmi rost 151 mg
VÍZ
-
Összesen 691.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1294 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 960 micro
-
Kolin: 1468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1265 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1822 micro
Összesen
11771
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
8 db tojássárgája
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékekhez
-
30 dkg meggylekvár
-
1 dl víz
-
45 dkg porcukor
A tetejéhez
-
8 db tojásfehérje
-
40 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalót is hozzátesszük. Összegyúrjuk, és kinyújtjuk lisztezett felületen (én egyből sütőpapíron nyújtom ki, és úgy emelem át a tepsibe, átlósan megfogva sütőpapírt).
- Előmelegített, 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
- Közben felforraljuk a tejszín-víz keverékét a citromhéjjal, majd belekeverjük a porcukorral összekevert mákot, és lehúzzuk a tűzről rögtön.
- Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tésztát, és megkenjük a meggylekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. Visszatesszük a sütőbe újabb 10 percre.
- Közben a kristálycukorral felverjük a tojásfehérjéket kemény, fényes habnak (kb 5-6 perc).
- Kivesszük a sütőből a tepsit, és rásimítjuk a kemény tojásfehérjehabot. Visszatesszük a sütőbe, és a hőfokot visszavesszük 100 fokra. Kb 15 percig sütjük, amíg szép drapp lesz a színe.
- Ha megsült pihentetjük, langyosra hűtjük, és kockára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12000
- Feltöltés dátuma: 2013. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a sütemény is Tibi sógorom névnapjára készült. Nagyon finom sütemény, mert a mák a meggyel nagyon jól harmonizál. Aki nem akar pepecselni a tejszínnel, vízzel, akkor bátran készítheti tejjel. Én azért készítettem ilyen módon, mert a tejérzékeny családtagok csak a hulalát fogyaszthatják. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyorsan fogyott. Tímea sógornőm azt mondta, hogy tökéletes ez a süteményem.