r
Nosalty Logó

Mákos guba torta Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Mákos guba torta Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10784.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    5108 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    2563 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A gubához

A díszítéshez

Elkészítés

A gubához

  1. A szikkadt kifliket karikára vágjuk.
  2. 7 dl tejet 5 ek cukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket.
  3. A darált mákot összekeverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a megáztatott kifliket.
  4. Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a mákos kiflit, és 180 fokon 10 percig sütjük. Langyosra hűtjük.
  5. A pudingporokat felfőzzük 8 dl tejjel és 5 ek cukorral, majd a langyos kiflire öntjük.
  6. A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és virág formákat alakítunk ki a torta tetején. Cseresznyebefőtt a virág közepe.
  7. A színtelen zselatinport egy tálba tesszük, ráöntjük a 3 dl forró vizet. 1/2 percig keverjük, és ráöntjük a torta tetejére.
  8. Miután megkötött a zselatin, kivesszük a formából, és tálcára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba torta Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Unokaöcsém születésnapjára készítettem el ezt az egyszerű tortát.

Hozzávalók

A gubához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...