r
Nosalty Logó

Mákos guba HK konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Mákos guba HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 929 kcal
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2211 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1860 kcal
  • 14% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénait kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra, és a mákot összekeverjük a porcukorral.
  2. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgákat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, beletesszük a citrom reszelt héját is, teszünk hozzá néhány kanál melegedő tejet, elkeverjük, és beleöntjük a tejes fazékba. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a tejet, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Ha a sodó kész, akkor a kivajazott jénai aljára egy sor kiflit teszünk, meglocsoljuk a sodóval, és megszórjuk a porcukros mákkal. Majd jöhet egy újabb réteg kifli, rá a sodó és a mák. Ezt addig folytatjuk, amíg van kifli.
  4. A tetejére egy kevés sodót teszünk, és mehet a jénai a sütőbe kb. 20 percre. A maradék sodóval kínáljuk.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24952
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Ezer éve ettem utoljára, és őszintén szólva, nem is tudom, miért hanyagoltam el ennyire, hisz imádom, mint oly sok minden mást is. ;) Gubát a bátyámmal készítettünk sokszor, amikor még gimisek voltunk. Az egyikőnk karikázta a kiflit, a másik melegítette a tejet a cukorral, és keverte össze a mákot a cukorral, pillanatok alatt összedobtuk. Ha jól emlékszem, 10 db kifli alatt neki se álltunk... Jó evő gyerekek voltunk, és ezt a jó szokásunkat a mai napig tartjuk... :) Ha hirtelen vezérel bennünket a vágy, hogy most azonnal mákos gubát kell ennünk, és a kifli, amit sikerül beszerezni nem elég szikkadt, ötlet: karikázzuk fel, rendezzük el szépen egy tepsiben, és amíg felmelegszik a sütőnk a kívánt 160 fokra, addig tegyük be, az az idő pont elég a kiflikarikáknak, hogy száradjanak kicsit... De azért figyeljünk oda rájuk, nehogy megégjenek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...