r
Nosalty Logó

Mákos guba habosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Mákos guba habosan
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

676
Kalória
25.6g
Fehérje
94.3g
Szénhidrátok
19.2g
Zsír
70.9g
Víz
162.8g
Koleszterin
4.8g
Rost
46.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2701 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 676 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7109.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2670 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    2727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 2701 kcal
  • 12% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A tojássárgájákkal elkeverünk 2 ek cukrot és 6 ek tejet.
  2. A többi tejet felforraljuk a másik 2 ek cukorral. Mielőtt teljesen felforrna, gyorsan hozzákeverjük a cukros, tojásos tejet. Állandóan kevergetve tovább főzzük.
  3. Amikor felforr, gyorsan lehúzzuk a tűzről, nehogy összekapja a tojást. Belekeverjük a vanília aromát és langyosra hűtjük.
  4. Egy jénait kivajazunk.
  5. A kifliket karikákra vágjuk, és gyorsan megforgatjuk őket a langyos tejben. Ne ázzanak el nagyon, csak néhány pillanatra hagyjuk benne a tejben, utána szűrőlapáttal szedjük át őket a jénaiba. Egyszerre csak kevés kiflit rakjunk a tejbe!
  6. Az első réteg kiflit szórjuk meg a porcukros, mákos keverékkel, amibe belekeverhetünk egy kevés fahéjat és citromhéjat is.
  7. Újabb réteg kifli következik, amit szintén megszórunk mákos keverékkel.
  8. A tojásfehérjéket megszórjuk egy pici sóval, habverővel kemény habot verünk belőle, egyesével beletesszük a 3 ek porcukrot, miközben tovább forog a habverő, végül a baracklekvárt is a habba keverjük.
  9. Ezt a habot óvatosan a mákos guba tetejére kenjük, kanállal hullámokat alakítunk ki a hab tetején.
  10. Előmelegített sütőben 160 fokon szép világosbarnárasütjük a hab tetejét, addigra átsül az egész mákos guba.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tévében láttam néhány éve ezt a receptet. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem. Ha nem volt itthon citromhéj, anélkül is készítettem már, úgy is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!