Mákos guba habosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g kifli279 kcal
-
250g tej140 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
15g mák79 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
14 kcal
Összesen
676
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g kifli1116 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
60g mák315 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
56 kcal
Összesen
2701
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
22.7g kifli63 kcal
-
56.7g tej32 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3.4g mák18 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.8g tojásfehérje4 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
-
1.1g sárgabaracklekvár3 kcal
Összesen
154
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1777.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 667 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
676
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7109.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 2670 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 2727 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.1 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 283.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 520 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
2701
kcal
- 12% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
1 l tej
-
3 db tojássárgája
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
6 ek porcukor
-
1 teáskanál citromhéj
-
3 db tojásfehérje
-
1 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A tojássárgájákkal elkeverünk 2 ek cukrot és 6 ek tejet.
- A többi tejet felforraljuk a másik 2 ek cukorral. Mielőtt teljesen felforrna, gyorsan hozzákeverjük a cukros, tojásos tejet. Állandóan kevergetve tovább főzzük.
- Amikor felforr, gyorsan lehúzzuk a tűzről, nehogy összekapja a tojást. Belekeverjük a vanília aromát és langyosra hűtjük.
- Egy jénait kivajazunk.
- A kifliket karikákra vágjuk, és gyorsan megforgatjuk őket a langyos tejben. Ne ázzanak el nagyon, csak néhány pillanatra hagyjuk benne a tejben, utána szűrőlapáttal szedjük át őket a jénaiba. Egyszerre csak kevés kiflit rakjunk a tejbe!
- Az első réteg kiflit szórjuk meg a porcukros, mákos keverékkel, amibe belekeverhetünk egy kevés fahéjat és citromhéjat is.
- Újabb réteg kifli következik, amit szintén megszórunk mákos keverékkel.
- A tojásfehérjéket megszórjuk egy pici sóval, habverővel kemény habot verünk belőle, egyesével beletesszük a 3 ek porcukrot, miközben tovább forog a habverő, végül a baracklekvárt is a habba keverjük.
- Ezt a habot óvatosan a mákos guba tetejére kenjük, kanállal hullámokat alakítunk ki a hab tetején.
- Előmelegített sütőben 160 fokon szép világosbarnárasütjük a hab tetejét, addigra átsül az egész mákos guba.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 68677
- Feltöltés dátuma: 2012. október 09.
Ajánló
Ha kevesebb cukrot teszünk bele, akkor tálaláskor csurgassunk rá egy kevés mézet! Nagyon kellemes ízű lesz a mézzel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
A tévében láttam néhány éve ezt a receptet. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem. Ha nem volt itthon citromhéj, anélkül is készítettem már, úgy is nagyon finom.