r
Nosalty Logó

Mákos-diós rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
a-édrienn
Mákos-diós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 7695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 400 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    457.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    3638 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1167 mg
  • Foszfor
    3207 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 7695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Pici langyos, cukrostejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a margarint belemorzsoljuk, az élesztős tejet és a tejfölt is hozzáadjuk, majd jól összedolgozzuk. Hagyjuk kelni meleg helyen kb. 20 percig.
  3. Majd megfelezzük a tésztát, aztán lisztezett deszkán még jól átgyúrjuk, majdkinyújtjuk.
  4. A kinyújtott tésztát 3 részre osztjuk, késsel megjelöljük, de nem vágjuk el!
  5. Majd a tölteléket a tészta szélénél elkezdve azonos mennyiségben ráhalmozzuk, majd fordítunk rajta, és egy picit feltekerjük, de csak annyira, hogy a töltelék ne essen ki, majd elvágjuk a tésztát. Ahol a két tészta összeér, az legyen a tepsi alján. Ugyanígy megcsináljuk a többi rudat is.
  6. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  7. Ha kész, akkor szeletekre vágjuk, és vaníliás porcukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11845
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 04.

Ajánló

A töltelék lehet még túró, alma vagy lekvár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Szomszédnénitől tanultam ezt a receptet, és azért tetszik, mert nem kell bele tojás, és az unokaöcsém is eheti!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...