r
Nosalty Logó

Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Monique
Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 526 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10763.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    4278 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1212 mg
  • Foszfor
    4032 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 6298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A hozzávalókat kimérjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot.
  3. A kétféle lisztbe szórjuk a sütőport és egy csipetnyi sót.
  4. A tojásos keverékünkhöz lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben folyamatosan csomómentesre keverjük.
  5. Utoljára adjuk hozzá az apróra vágott mazsolát, diót és a mákot.
  6. A sűrű masszát egy kivajazott, nagy lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a megszurkálás után a fogpiszkálóra nem tapadt a süteményünk, akkor már a belseje is megsült. Miután kihűlt, szervírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 982
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Ajánló

Bármiféle öntet vagy lekvár nélkül is finom pl. egy finom cappuchino, tea vagy egy pohár tej mellé. Én most egy kis meggylekvárba kevertem barna rumot, amit aztán a tejszínhab fészekbe kanalaztam, és a tetejét darabolt dióval szórtam meg. De legközelebb vaníliás öntetet fogok kínálni hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Az idei karácsonyi bejglihez kissé sok diós és mákos tölteléket kevertem ki, ezért a megmaradt töltelékeket egy pitébe kevertem bele. Hogy teljes legyen a élvezet, rumos meggylekvárral körítettem tejszínhab kíséretében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...