Mákos-diós kevert rumos meggylekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Monique
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
6298
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
526
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 369.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 193 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10763.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 4278 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 1212 mg
-
Foszfor 4032 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.2 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 598.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1648 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 792 mg
-
Retinol - A vitamin: 1570 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 959 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
Összesen
6298
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 590.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A hozzávalókat kimérjük.
- A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot.
- A kétféle lisztbe szórjuk a sütőport és egy csipetnyi sót.
- A tojásos keverékünkhöz lassan adagoljuk hozzá a lisztet, miközben folyamatosan csomómentesre keverjük.
- Utoljára adjuk hozzá az apróra vágott mazsolát, diót és a mákot.
- A sűrű masszát egy kivajazott, nagy lapos tepsibe öntjük, elegyengetjük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a megszurkálás után a fogpiszkálóra nem tapadt a süteményünk, akkor már a belseje is megsült. Miután kihűlt, szervírozzuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 45x35x3
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 983
- Feltöltés dátuma: 2014. január 03.
Ajánló
Bármiféle öntet vagy lekvár nélkül is finom pl. egy finom cappuchino, tea vagy egy pohár tej mellé. Én most egy kis meggylekvárba kevertem barna rumot, amit aztán a tejszínhab fészekbe kanalaztam, és a tetejét darabolt dióval szórtam meg. De legközelebb vaníliás öntetet fogok kínálni hozzá. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Monique
73 recept
Az idei karácsonyi bejglihez kissé sok diós és mákos tölteléket kevertem ki, ezért a megmaradt töltelékeket egy pitébe kevertem bele. Hogy teljes legyen a élvezet, rumos meggylekvárral körítettem tejszínhab kíséretében.