Mákos-datolyás hótekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
Töltelék
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Töltelék
Összesen
3593
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
596
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 200.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5336.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 2555 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 1813 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.3 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 126.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1077 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1055 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
3593
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőt 16x30 cm-s nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában kétfelé vágjuk. Így lesz 4 db 8x30 cm-s csíkunk. A tésztacsíkok egyik oldalára ráhalmozzuk a mákos tölteléket, és ráhatjuk az üresen hagyott részt. Az így kapott hengert kissé átgörgetjük, és 3 cm-s rudakká vagdossuk.
- Az apró rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180°C-s sütőben kb. 18-20 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.
Töltelék
- A töltelékhez a datolyát késes aprítóval összedaraboljuk (ha a datolya szárazabb lenne, előtte forró vízbe áztatjuk). A tejet összeforraljuk a cukorral, és leforrázzuk vele a mákot, ezután ízesítjük citromhéjjal, majd összekeverjük a lekvárral és a datolyával. 4 felé osztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 315
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 11474
- Feltöltés dátuma: 2015. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Pihe-puha, édes falatok. A datolyától és a narancslekvártól szaftos és finom ízű lesz a töltelék. Könnyen, gyorsan elkészíthető és sokáig eláll.