Mákos baklava Paskó atya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
Baklava
-
25g réteslap74 kcal
-
50g mák263 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
67g cukor258 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Cukorszirup
Összesen
1047
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
Baklava
-
150g réteslap443 kcal
-
300g mák1575 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Cukorszirup
Összesen
6278
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2070.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.7 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 84.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
1047
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 230 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12421.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 5535 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1089 mg
-
Foszfor 4278 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1006 g
-
Cukor 837 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 504.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 328 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
6278
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Baklava
-
30 dkg mák
-
2 dl joghurt
-
1 dl napraforgó olaj
-
40 dkg cukor
-
3 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Cukorszirup
Elkészítés
Baklava
- A tésztát kettesével tesszük a tepsibe, amit egy pici olajjal meglocsolunk.
- A mákot, joghurtot, olajat, tojásokat a 40 dkg cukorral és sütőporral keverjük össze. Egy nem túl sűrű, kanállal adagolható, kenhető masszát kapunk. A réteslapok közé, minden második lap után egyenletesen teszünk a mákos masszából. Rétegezzük addig, amíg a tészta és a mákos massza elfogyott.
- A végén kenjük meg olajjal és a kívánt nagyságra vágjuk fel a tepsiben a tésztát. Fontos ezt a műveletet a sütés előtt elvégezni, mert egyenletesen sül át, nem törjük össze a leveles tésztát, valamint könnyebben veszi fel a cukorszirupot.
- A sütőben 30-35 percig sütjük.
- A cukorszirupot elkészítjük a 2 dl vízből és 40 dkg cukorból. A cukrot a vízzel addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Végül ezzel a cukorsziruppal egyenletesen meglocsoljuk a baklavát és hagyjuk, hogy a mákos leveles tészta felvegye a cukorszirupot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 17731
- Feltöltés dátuma: 2014. október 10.
Ajánló
Nagyon finom és gyerekjáték az elkészítése. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Paskó atya konyhája
14 recept
Bálint keresztfiam nyári szünetre pár napra ellátogatott Kelebiára a plébániára. Délután kedvünk támadt egy kis édességhez, és keresztfiam is szívesen sütögetett volna. Nagyon élvezte, kezdőknek könnyű, biztos sikerélmény. Nem igazán lehet elrontani.