r
Nosalty Logó

Mákkal töltött piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákkal töltött piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskótához

töltelékhez

cukormázhoz

Összesen 924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskótához

töltelékhez

cukormázhoz

Összesen 3688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskótához

töltelékhez

cukormázhoz

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7795.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    3444 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 3688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

cukormázhoz

Elkészítés

piskótához

  1. A tojásokat egy nagyobb üstben elkezdjük habbá verni (én ezt a mozzanatot egy asztali robotgép legmagasabb fokozatával végeztem). A cukrot evőkanállal apránként adagoljuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot is. A habbá verés művelete kb. 15-18 percet vesz igénybe.
  2. Amikor gyönyörű stabil tojáshabot kaptunk, akkor a sütőporral összeszitált lisztet apránként hozzá keverjük. Egy sütőlemezt (nálam ez 40x40 cm) befedünk sütőpapírral, és erre borítjuk a piskótamasszát. Egyenletesen elterítjük, és előmelegített sütőbe (180 C) tesszük. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  3. A kész piskótát belisztezett konyharuhára borítjuk. A papír eltávolítása után a konyharuhával feltekerjük a piskótát.
  4. A darált mákot, a cukrot, a tejet egy lábaskába tesszük, és közepes tűzön összefőzzük.
  5. A máktölteléket langyosra hűtjük, majd egyenletesen rákenjük a piskótára.
  6. A feltekert piskótaroládot bevonjuk cukormázzal. A máz 1-2 óra alatt megszilárdul. Ezután már szeletelhetjük és tálalhatjuk is a mákos roládot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5931
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákkal töltött piskótatekercs
Lizinka_ 607 recept

Nagyon könnyű, szaftos piskótatekercs. A mák izét kiemeli a fehér, enyhén citromízű, puha cukormáz. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

piskótához

töltelékhez

cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...