r
Nosalty Logó

Makaróni koszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Makaróni koszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10019.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    6532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1366 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    11084 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    4766 micro
Összesen 2057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2137 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A paradicsompürét összekeverjük a tojásokkal, a tejszínnel meg a reszelt sajt felével.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a nagyon finomra felaprított póréhagymát és zöldfűszereket.
  4. A sárgarépát meghámozzuk és apró kockára vágjuk (kb.gyufafej nagyságúra). Kevésvajon megfuttatjuk, és az előzőekhez keverjük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk.
  6. Egy koszorú formát kivajazunk. A tészta harmadát belerakjuk. Ráteszünk 1 réteg sonkát, rászórjuk az olajbogyót és agomba felétMeglocsoljuk a szósszal (kb. 1/3 részével).
  7. Erre ismét tésztát rakunk, következik a sonka maradéka valamint a gomba másik fele. Meglocsoljuk szósszal (1/3).
  8. Tésztával betakarjuk, meglocsoljuk a maradék szósszal. Reszelt sajttal befedjük.
  9. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7075
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság tésztára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...