r
Nosalty Logó

Makaróni koszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Makaróni koszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10019.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    6532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1366 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    11084 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    4766 micro
Összesen 2057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2137 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A paradicsompürét összekeverjük a tojásokkal, a tejszínnel meg a reszelt sajt felével.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a nagyon finomra felaprított póréhagymát és zöldfűszereket.
  4. A sárgarépát meghámozzuk és apró kockára vágjuk (kb.gyufafej nagyságúra). Kevésvajon megfuttatjuk, és az előzőekhez keverjük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk.
  6. Egy koszorú formát kivajazunk. A tészta harmadát belerakjuk. Ráteszünk 1 réteg sonkát, rászórjuk az olajbogyót és agomba felétMeglocsoljuk a szósszal (kb. 1/3 részével).
  7. Erre ismét tésztát rakunk, következik a sonka maradéka valamint a gomba másik fele. Meglocsoljuk szósszal (1/3).
  8. Tésztával betakarjuk, meglocsoljuk a maradék szósszal. Reszelt sajttal befedjük.
  9. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7073
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság tésztára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk