r
Nosalty Logó

Mák petit fours-ban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mák petit fours-ban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 5263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    276.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7721.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    3367 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.5 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1692 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 5263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vérnarancs curd elkészítése:
  2. A vérnarancs levét és a cukrot feltesszük a legkisebb gázrózsa kis lángjára, s megvárjuk, amíg elolvad a cukor a lében, majd még 1-2 percig hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen a vérnarancs leve.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a vajat, amíg teljesen el nem olvad.
  4. Ezután visszatesszük a tűzre, s kicsit besűrűsítjük. Ezután ismét lehúzzuk a tűzről belekeverjük a két tojássárgáját, s közben folyamatosan keverjük.
  5. Majd ismét egy kicsit sűrítünk rajta a tűzön, s ekkor leszűrjük, hogy ne maradjon benne rost és/vagy mag. Majd a tűzön besűrűsítjük, hogy keveréskor elváljon a táltól, amiben főzzük.
  6. Elzárjuk alatta a tüzet, megvárjuk, amíg kihűl, s üvegbe töltve, hűtőben 3 hétig is eláll.
  7. Sütemény készítése:
  8. A mákot összekeverjük a tejjel, és félretesszük.
  9. Majd felverjük kemény habbá a tojások fehérjét, és a hűtőbe tesszük a felhasználásig.
  10. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a mákot, s elkeverjük. Majd nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a habot. Sűrű masszát kell kapnunk.
  11. A sütőt előmelegítjük, egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  12. Hagyjuk a tésztát kihűlni. Teljesen hűtsük ki, mert nagyon könnyen törik melegen, hidegen könnyebben kezelhető. Ha lehűlt, rövid időre, kb. fél órára a hűtőbe is betehetjük, mert akkor már eléggé stabil lesz ahhoz, hogy kettévágjuk.
  13. Amikor széltében kettévágtuk, megkenjük az egyik lapot a curddel, majd a másik lapot a tetejére helyezzük.
  14. A porcukorhoz annyi citromlevet öntünk, amitől nagyon sűrű, de kenhető masszát kapunk, s a felső süteményréteg tetejére öntjük és elkenjük rajta.
  15. Ha megszilárdult, vizes késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13919
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A petit fours apró, pici, finom és nem utolsó sorban édesség falatocska. Amolyan "teasütemény", melyből több fajta is létezik.  Úgy gondoltam, ha már múltkor elkészítettük a vérnarancs curd-öt, akkor most használjuk is fel apró kis süteményekbe töltve.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...