Majonézes jércesaláta sonkacsíkokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabó Richárd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A díszítéshez
-
1g zselatin2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A salátához
-
165g fejessaláta16 kcal
-
100g alma47 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
25g csemegeuborka6 kcal
-
5g sonka7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
A tartármártáshoz
-
125g majonéz669 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1067
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A díszítéshez
-
1g zselatin3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A salátához
-
330g fejessaláta32 kcal
-
200g alma94 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
50g csemegeuborka12 kcal
-
10g sonka14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g só0 kcal
A tartármártáshoz
-
250g majonéz1338 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
2131
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
A díszítéshez
-
0.1g zselatin0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A salátához
-
23.9g fejessaláta2 kcal
-
14.5g alma7 kcal
-
16.3g csirkemellfilé20 kcal
-
7.2g burgonya4 kcal
-
3.6g csemegeuborka1 kcal
-
0.7g sonka1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g só0 kcal
A tartármártáshoz
-
18.1g majonéz97 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0g fehérbor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
154
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 90.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3164.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 2478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 381.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 497 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3600 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2898 micro
Összesen
1067
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6328.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 820 mg
-
Nátrium 4955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 762.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 995 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7201 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5795 micro
Összesen
2131
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 521 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A díszítéshez
-
1 g zselatin
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db babérlevél
A salátához
-
1 közepes fej fejessaláta
-
1 közepes db alma
-
1 db csirkemellfilé
-
1 közepes db burgonya
-
bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál só
A tartármártáshoz
Elkészítés
A díszítéshez
- Pár babérlevéllel forraljunk ki zselatint pici sóval ízesítve, majd hűtsük le, hogy megdermedjen és lehessen szelni, darabolni.
- A petrezselymet vágjuk apróra.
- A tojást főzzük lobogó vízben kb. 10 percig, majd pucoljuk meg, karikázzuk fel.
- A sonka szeleteket vágjuk csíkokra.
A salátához
- Tegyünk fel burgonyát főni, lehetőleg héjastól, sós vízben. Főzzük puhára és szűrjük le, hagyjuk kihűlni.
- Jó ízű tartármártást keverjünk ki majonézből, tejfölből, amit fehérborral, porcukorral, fehérborssal ízesítünk. Tegyük hűtőbe kis időre, hagy érjenek össze az ízek.
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, kevés vajon szeletelve készre sütjük. Ha kihűlt, apró csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a mártáshoz.
- A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk, és szintén hozzáadjuk a mártáshoz. Így teszünk még az uborkával, amit szintén apróra vágtunk, és az almánál is szintén ezt tesszük, de előtte megpucoljuk. Hűtőben hagyjuk állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
- Megmosott, szebb salátalevelekre tálaljuk. Díszítjük sonkacsíkokkal, tojáskarikával, petrezselyemmel és darabolt zselatinnal (aszpik).
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7036
- Feltöltés dátuma: 2014. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szabó Richárd
19 recept
Nagyon szeretem a majonézes salátákat, így persze, hogy a kedvenceim közé tartozik ez is :)