r
Nosalty Logó

Májkrémes-mustáros melegszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Májkrémes-mustáros melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    2204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4650 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13345.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    2830 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2973 mg
  • Nátrium
    6612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13951 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    2104 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 4188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    308 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májpástétomot, a margarint és a mustárt mixerrel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a a reszelt főtt tojást (nagyobb lyukú reszelőn reszelve), a 150 g reszelt sajtot, és jól összedolgozzuk.
  3. Ezzel a masszával megkenjük a kenyereket, majd meghintjük fűszerpaprikával.
  4. A tetejükre helyezzük a karikára vágott erőspaprikát, a szeletekre vágott paradicsomot és a kisebb kockára vágott paprikát.
  5. Ráreszeljük a maradék 150 g sajtot.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 18505
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészül és laktató. Ha vendégeket várunk, előbb is el tudjuk készíteni, és csak sütni kell. Én friss kenyérből csinálom, az alja így is ropogós lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...