Majka túrós papucsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
A töltelékhez
Összesen
1483
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A töltelékhez
Összesen
8890
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
32g finomliszt117 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
16g tej9 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
A töltelékhez
Összesen
285
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2354.5 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.5 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 139 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
1483
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.8 g
Zsír
-
Összesen 346.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14126.9 g
-
Cink 1965 mg
-
Szelén 404 mg
-
Kálcium 2326 mg
-
Vas 1518 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 4261 mg
-
Nátrium 3196 mg
-
Réz 77 mg
-
Mangán 67 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1148.9 g
-
Cukor 375 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 834.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 190 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 902 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 743 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1154 micro
Összesen
8890
kcal
- 10% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.6 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg friss élesztő
-
1 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 kk só
-
3 ek cukor
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Kevés langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Elkészítjük a tölteléket.A túrót, cukrot, tojássárgáját, citromhéját, vaníliás cukrot elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a túróhoz vegyítjük.
- Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi hozzávalóanyagot, és szép sima tésztávákidolgozzuk kézzel vagy kenyérsütőgéppel.
- Duplájára kelesztjük, kb. 30 percig. Lisztezett deszkára öntjük a tésztát,majd kinyújtjuk 3-4 mm-re, felvágjuk 6x6cm kockára, kézzel egy kicsit a közepét széthúzzuk, közepébe helyezzük a tölteléket. A négy sarkát összefogjuk és egybe nyomjuk erősebben, nehogy sütés közben szétnyíljanak.
- Kivajazott tepsire rakjuk, és sütés előtt megkenjük olajjal.
- Kelesztjük kb. 30 percig, majd előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Kivesszük a megsült kalácsot és még forrón még egyszer megkenjük olajjal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5669
- Feltöltés dátuma: 2011. október 09.
Ajánló
Amikor a tepsibe rakjuk, mindegyiket jól megkenjük olajjal, és megsütjük. Sütés után még forrón még egyszer olajjal megkenjük. Ettől napokig puha marad.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
helena26
458 recept
Ez a recept egy szlovák séfszakácstól van, Mária Vitanovcová, chata Sindlovec vo Zverovke.