Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
130g csirkenyak50 kcal
-
58g csirkeláb63 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
50g csirkemáj60 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
271
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
780g csirkenyak300 kcal
-
350g csirkeláb376 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
300g csirkemáj357 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1622
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31.5g csirkenyak12 kcal
-
14.1g csirkeláb15 kcal
-
12.9g sárgarépa5 kcal
-
9.7g karalábé2 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
6.5g zeller2 kcal
-
7.3g fehérrépa5 kcal
-
12.1g csirkemáj14 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
66
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 1681 micro
-
α-karotin 1656 micro
-
β-karotin 3967 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
271
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3884.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1862 mg
-
Nátrium 945 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1221.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12485 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 52 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2169 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 10086 micro
-
α-karotin 9935 micro
-
β-karotin 23803 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 123 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
1622
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 401 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
10 db csirkenyak
-
10 db csirkeláb (mehet bele farhát is, vagy ha csirkét rántasz, és előtte megfőzöd a húst, az is főhet benne)
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
2 közepes db fehérrépa
-
30 dkg csirkemáj
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A húsok megtisztítása után egy nagyobb fazékban feltesszük főni őket, hideg vízben, takarékon. Tearózsába vagy gézdarabba csomagolva tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű szemes borsot. A zellert és a megtisztított, bevágott vöröshagymát már most belerakhatjuk.
- Ha a lé felfőtt, szedjük le kisebb szűrővel a habot. Ezt szükség szerint még többször is meg kell tenni az étel fövése közben. Ezután ízesítsük ételízesítővel.
- A sárgarépát és a karalábét vágjuk kockára.
- Ha a húsok már félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a kockára vágott zöldséget.
- Vágódeszkán a csirkemájakat kapargassuk el, és tegyük egy kis tálba. Fűszerezzük kevés őrölt borssal, sóval, ételízesítővel, majd keverjük bele a tojást, és annyi lisztet, hogy galuska (nokedli) állagú tésztát kapjunk.
- Ha a hús és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor szaggassuk bele a levesbe a májgaluskát.
- Ezt hagyjuk főni még 10-15 percig. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 21223
- Feltöltés dátuma: 2013. július 18.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szeretné néha kiváltani a sokszor már unalmas húslevest vasárnap délben.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a levest a nagyobbik lányom szereti nagyon. Milliószor megfőztem már. Leginkább akkor szoktam készíteni, ha rántott csirkeszárny vagy comb lesz a második fogás, és ebben a levesben főzöm elő a rántani való húst.