r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1681 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2169 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10086 micro
  • α-karotin
    9935 micro
  • β-karotin
    23803 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1622 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok megtisztítása után egy nagyobb fazékban feltesszük főni őket, hideg vízben, takarékon. Tearózsába vagy gézdarabba csomagolva tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű szemes borsot. A zellert és a megtisztított, bevágott vöröshagymát már most belerakhatjuk.
  2. Ha a lé felfőtt, szedjük le kisebb szűrővel a habot. Ezt szükség szerint még többször is meg kell tenni az étel fövése közben. Ezután ízesítsük ételízesítővel.
  3. A sárgarépát és a karalábét vágjuk kockára.
  4. Ha a húsok már félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a kockára vágott zöldséget.
  5. Vágódeszkán a csirkemájakat kapargassuk el, és tegyük egy kis tálba. Fűszerezzük kevés őrölt borssal, sóval, ételízesítővel, majd keverjük bele a tojást, és annyi lisztet, hogy galuska (nokedli) állagú tésztát kapjunk.
  6. Ha a hús és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor szaggassuk bele a levesbe a májgaluskát.
  7. Ezt hagyjuk főni még 10-15 percig. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21223
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné néha kiváltani a sokszor már unalmas húslevest vasárnap délben.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest a nagyobbik lányom szereti nagyon. Milliószor megfőztem már. Leginkább akkor szoktam készíteni, ha rántott csirkeszárny vagy comb lesz a második fogás, és ebben a levesben főzöm elő a rántani való húst.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...