Csirkeláb
Leírás
A vasárnapi húsleves kedvelt hozzávalója, hiszen a belőle kifőtt kocsonyásító anyag sűrűvé, tartalmassá teszi a levest. Sokan a kocsonyába is belefőzik előbbi tulajdonsága miatt, a bátrabbak pörköltet is készíthetnek belőle. Pucolását megkönnyíthetjük, ha előtte néhány másodpercre forró vízbe mártjuk a lábakat. A csirkeláb a kínai konyhában is népszerű eledel.
Mikor vegyem
Bármikor. A fiatal csirke lába ízletesebb.
hogyan tároljam
Kizárólag hűtőben.
100g Csirkeláb
fehérjetartalom
19.4 g
zsírtartalom
84012.4 g
szénhidráttartalom
0.2 g
víztartalom
65.8 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
88 mg
Foszfor
83 mg
Nátrium
67 mg
Magnézium
5 mg
Top vitaminok
Kolin
13.3 mg
B6 vitamin
0.01 g
Niacin - B3 vitamin
0.4 mg
E vitamin
0.27 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19.4 g
Zsír
telített zsírsav
3.92 g
egyszeresen telített zsírsav
5.5 g
többszörösen telített zsírsav
2.98 g
koleszterin
84 g
ásványi anyagok
Kalcium
88 mg
Vas
0.91 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
83 mg
Nátrium
67 mg
Cink
0.69 mg
Réz
0.102 mg
Szelén
3.6 µg
szénhidrát
víz
65.8 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.06 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.2 mg
Niacin - B3 vitamin
0.4 mg
Folát
86 µg
Kolin
13.3 mg
Retinol
30 µg
E vitamin
0.27 mg
D vitamin
8 µg
K vitamin
0.2 µg
B12 vitamin
0.47 µg
A vitamin
30 µg
B6 vitamin
0.01 g