Csirkeláb

Csirkeláb

Leírás

A vasárnapi húsleves kedvelt hozzávalója, hiszen a belőle kifőtt kocsonyásító anyag sűrűvé, tartalmassá teszi a levest. Sokan a kocsonyába is belefőzik előbbi tulajdonsága miatt, a bátrabbak pörköltet is készíthetnek belőle. Pucolását megkönnyíthetjük, ha előtte néhány másodpercre forró vízbe mártjuk a lábakat. A csirkeláb a kínai konyhában is népszerű eledel.

Mikor vegyem

Bármikor. A fiatal csirke lába ízletesebb.

hogyan tároljam

Kizárólag hűtőben.

100g Csirkeláb

fehérjetartalom

19.4 g

zsírtartalom

84012.4 g

szénhidráttartalom

0.2 g

víztartalom

65.8 g

gramm csirkeláb?

Top ásványi anyagok

Kalcium

88 mg

Foszfor

83 mg

Nátrium

67 mg

Magnézium

5 mg

Top vitaminok

Kolin

13.3 mg

B6 vitamin

0.01 g

Niacin - B3 vitamin

0.4 mg

E vitamin

0.27 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.4 g

Zsír

telített zsírsav

3.92 g

egyszeresen telített zsírsav

5.5 g

többszörösen telített zsírsav

2.98 g

koleszterin

84 g

ásványi anyagok

Kalcium

88 mg

Vas

0.91 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

83 mg

Nátrium

67 mg

Cink

0.69 mg

Réz

0.102 mg

Szelén

3.6 µg

szénhidrát

víz

65.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.2 mg

Niacin - B3 vitamin

0.4 mg

Folát

86 µg

Kolin

13.3 mg

Retinol

30 µg

E vitamin

0.27 mg

D vitamin

8 µg

K vitamin

0.2 µg

B12 vitamin

0.47 µg

A vitamin

30 µg

B6 vitamin

0.01 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...