r
Nosalty Logó

Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
1StOne
Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 1218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lábakat rendesen megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
  2. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  3. A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, összekeverjük a hagymával.
  4. Kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot.
  5. Visszatesszük az edényt a tűzre, sózzuk-borsozzuk (tehetünk bele mást is, amit a pörköltekhez szoktunk).
  6. Amikor elkészült a pörköltalapunk, beletesszük a megtisztított csirkelábakat, felöntjük vízzel.
  7. Addig főzzük, amíg a lábakról szépen leválik a "hús". (Közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.)
  8. A szarvacska tésztát közben a csomagoláson megadott módon elkészítjük.
  9. Tálalás: a leszűrt tésztát tányérra tesszük, rámerjük a kívánt mennyiségű pörköltet (5-5 darabot, nehogy veszekedés legyen belőle!).
  10. Díszíthetjük rászórt petrezselyem zöldjével, chili-pehellyel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9597
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 20.

Ajánló

Száraz rosét ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy megosztó a csirkeláb: vagy szereti valaki, vagy kirázza tőle a hideg.  Nagyon ettem volna pörköltet tésztával, de a húst annyira nem kívántam, a levét annál inkább. Megláttam a hentesnél a csirkelábat, és jött az ötlet: pörkölt lesz belőle. Nem bántam meg! A hagyományos módon készített pörkölt a szarvacska tésztával remek párost alkottak. A csirkelábon lévő "cupákokat" meg imádom leszopogatni. Többször elkészítettem, és nem csak a kutyák szeretik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...