r
Nosalty Logó

Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
1StOne
Csirkelábpörkölt szarvacska tésztával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

609
Kalória
31.7g
Fehérje
86.3g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
326.1g
Víz
73.5g
Koleszterin
5.9g
Rost
8.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    652.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 1218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    222 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A lábakat rendesen megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra daraboljuk.
  2. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  3. A tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, összekeverjük a hagymával.
  4. Kevés vizet öntünk rá, és beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot.
  5. Visszatesszük az edényt a tűzre, sózzuk-borsozzuk (tehetünk bele mást is, amit a pörköltekhez szoktunk).
  6. Amikor elkészült a pörköltalapunk, beletesszük a megtisztított csirkelábakat, felöntjük vízzel.
  7. Addig főzzük, amíg a lábakról szépen leválik a "hús". (Közben az elpárolgott folyadékot pótoljuk.)
  8. A szarvacska tésztát közben a csomagoláson megadott módon elkészítjük.
  9. Tálalás: a leszűrt tésztát tányérra tesszük, rámerjük a kívánt mennyiségű pörköltet (5-5 darabot, nehogy veszekedés legyen belőle!).
  10. Díszíthetjük rászórt petrezselyem zöldjével, chili-pehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Tudom, hogy megosztó a csirkeláb: vagy szereti valaki, vagy kirázza tőle a hideg.  Nagyon ettem volna pörköltet tésztával, de a húst annyira nem kívántam, a levét annál inkább. Megláttam a hentesnél a csirkelábat, és jött az ötlet: pörkölt lesz belőle. Nem bántam meg! A hagyományos módon készített pörkölt a szarvacska tésztával remek párost alkottak. A csirkelábon lévő "cupákokat" meg imádom leszopogatni. Többször elkészítettem, és nem csak a kutyák szeretik!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!