Szárnyas kocsonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
63g csirkeláb67 kcal
-
63g kacsaaprólék141 kcal
-
63g pulykafelsőcomb90 kcal
-
100g pulykanyak125 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
468
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g csirkeláb538 kcal
-
500g kacsaaprólék1131 kcal
-
500g pulykafelsőcomb720 kcal
-
800g pulykanyak1000 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3750
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.3g csirkeláb19 kcal
-
17.3g kacsaaprólék39 kcal
-
17.3g pulykafelsőcomb25 kcal
-
27.7g pulykanyak35 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
6.2g fehérrépa4 kcal
-
0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.1g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
Összesen
130
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 210 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 620 micro
-
β-karotin 1480 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
468
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 324.4 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7570.1 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 430 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 3129 mg
-
Nátrium 2776 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1680.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1594 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 4960 micro
-
β-karotin 11842 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
3750
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az előkészített lábakat a kukta rostélyára tesszük.
- A darált zöldséget egy nagyobb méretű „tea”-szűrőbe zárjuk, és az edénybe rakjuk.
- Következik a comb és a szárny/ak, a hagyma, fokhagyma, bors, só.
- A tisztított zöldségeket a tetejére tesszük. Ráöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje. 1½ órán át lassú tűzön (takarékon) főzzük kuktában.
- Mikor kibontjuk, akkor a puha zöldségeket és húsokat jénai tálba szedjük és lefedjük. Ha kihűlt, akkor hűvösre tesszük másnapig.
- A kuktát visszazárjuk, és még bő ½ óráig főzzük a lábakat. (A kuktát mindig hagyjuk, hogy természetes úton, a szelep emelgetése nélkül, magától nyíljon ki.)
- A lábakat szép sorban kiszedegetjük az edényből. (Aki szereti, az elmorgolódhat rajta. Nálunk mindig van jelentkező erre.)
- A kocsonyalét átszűrjük egy lábasba, és hideg helyre tesszük másnapig. Ez alatt a zsír feljön a tetejére, amit egy kanállal egyszerű lesz lekanalazni. (Főzéshez elhasználható.)
- Másnap a tálaló edénybe elrendezzük a felszeletelt húst, a szárnyról lefejtett húst, a tojásokat és a karikázott zöldségeket.
- Megkóstoljuk a kocsonyalét, ha kell, utána lehet sózni. Ha nem elég szilárd a lé, akkor teszünk bele egy zselatinlapot vagy feloldott porzselatint. A lét megmelegítjük, rámeregetjük a húsra, és megdermesztjük.
- Mi erős ecetes tormával szeretjük enni.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 19959
- Feltöltés dátuma: 2012. január 02.
Ajánló
Ha marad ki hús és lé, azt külön-külön dobozban fagyaszthatjuk. Ebből lehet máskor is összeállítani egy tálat, vagy egyéb célokra felhasználni. A képen látható csirkeparfét is hamarosan felteszem az oldalra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Szeva
46 recept
A családban nem mindenki eszi a disznóhúst, ezért többszöri kísérletezés után ez a recept vált be. Főzés közben tilos vízzel "hígítani" a kocsonyát, mert az a dermedési hatásfokot rontja.