r
Nosalty Logó

Csontleves Csöpp konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csöpp
Csontleves Csöpp konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

88
Kalória
4g
Fehérje
16g
Szénhidrátok
1.7g
Zsír
483.7g
Víz
7.4g
Koleszterin
4.7g
Rost
6.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 15 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    483.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1671 micro
  • β-karotin
    4470 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 88 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    2902 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    10025 micro
  • β-karotin
    26819 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    4730 micro
Összesen 530 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 15 kcal

Elkészítés

  1. A csontokat, a csirkelábakat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni a negyedekre vágott hagymával, a bevagdosott fokhagymával és az egész borssal. Forrásig lehet nagy lángon főzni.
  2. Közben megtisztítjuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. A répákat ujjnyi darabokra, a paprikát, paradicsomot, karalábét negyedeljük, a kelbimbót és a petrezselymet egészben hagyjuk.
  3. Amikor a leves felforr, megsózzuk, majd beletesszük a többi hozzávalót, és kis lángon főzzük tovább, épp csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta levesünk legyen.
  4. Kb.3 óra múlva, amikor a csirkeláb is puhára főtt, leszűrjük.
  5. Pár merőkanálnyi levesben cérnametéltet főzünk, leszűrjük, leöblítjük, és a leveshez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 200 perc

Amikor vasárnap kiadós a második fogás, akkor szoktam ezt a levest elkészíteni, mert olcsó és nagyon finom. Valamennyi főtt húst a csontokról is le tudunk szedni, de marad hely a hasunkban a rántott húsnak is.. :) Csirkelábat mindig érdemes beletenni a húslevesbe, csontlevesbe, mert a belőle kifőlő kocsonyásító anyag sokkal tartalmasabbá teszi a levesünket. Én nyáron, mikor olcsó a paradicsom és a paprika, mindig teszek el a fagyasztómba, a paradicsomot egészben, a paprikát negyedekre vágva. Így télen mindig van kéznél a leveshez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!