Csontleves Csöpp konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
0 kcal
-
18g csirkeláb19 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
13g kelbimbó5 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
300g sertés karajcsont0 kcal
-
105g csirkeláb113 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
76g kelbimbó29 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
530
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0 kcal
-
8.5g sertés karajcsont0 kcal
-
3g csirkeláb3 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
2.8g paprika0 kcal
-
3.4g karalábé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
2.2g kelbimbó1 kcal
-
56.6g víz0 kcal
Összesen
15
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 483.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1671 micro
-
β-karotin 4470 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
88
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2902 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 946 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 10025 micro
-
β-karotin 26819 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 4730 micro
Összesen
530
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 284 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
15
kcal
Hozzávalók
-
1 db marha velőscsont
-
30 dkg sertés karajcsont
-
3 db csirkeláb
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
0.5 db karalábé
-
1 ek bors
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db kelbimbó
-
2 l víz
Elkészítés
- A csontokat, a csirkelábakat alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni a negyedekre vágott hagymával, a bevagdosott fokhagymával és az egész borssal. Forrásig lehet nagy lángon főzni.
- Közben megtisztítjuk, és feldaraboljuk a zöldségeket. A répákat ujjnyi darabokra, a paprikát, paradicsomot, karalábét negyedeljük, a kelbimbót és a petrezselymet egészben hagyjuk.
- Amikor a leves felforr, megsózzuk, majd beletesszük a többi hozzávalót, és kis lángon főzzük tovább, épp csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta levesünk legyen.
- Kb.3 óra múlva, amikor a csirkeláb is puhára főtt, leszűrjük.
- Pár merőkanálnyi levesben cérnametéltet főzünk, leszűrjük, leöblítjük, és a leveshez keverjük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10278
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csöpp
55 recept
Amikor vasárnap kiadós a második fogás, akkor szoktam ezt a levest elkészíteni, mert olcsó és nagyon finom. Valamennyi főtt húst a csontokról is le tudunk szedni, de marad hely a hasunkban a rántott húsnak is.. :) Csirkelábat mindig érdemes beletenni a húslevesbe, csontlevesbe, mert a belőle kifőlő kocsonyásító anyag sokkal tartalmasabbá teszi a levesünket. Én nyáron, mikor olcsó a paradicsom és a paprika, mindig teszek el a fagyasztómba, a paradicsomot egészben, a paprikát negyedekre vágva. Így télen mindig van kéznél a leveshez.