Csirkelábkocsonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
512
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1536
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 224.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1967 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
512
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.8 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2561.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 973 mg
-
Nátrium 678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 672.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5902 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
1536
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított lábakat feltesszük egy nagyobb fazékba kb. 2,5 l hideg vízbe főni . Sózzuk és belerakjuk a szemes borsot, a gerezdjeire szedett fokhagymát és a vöröshagymát, majd lassú tűzön elkezdjük főzni.
- Ha feldobná a habját, akkor szűrőkanál segítségével leszedjük. Amikor a lábak félpuhák, akkor belerakjuk a vastagabb karikára vágott zöldségeket és készre főzzük.
- Amíg fő a zöldséges csirkelábkocsonya, addig megfőzzük a tojásokat keményre. Ha megfőttek a tojások, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
- Az elkészült kocsonyát leszűrjük és a tányér aljára rakjuk a megfőtt csirkelábakat, majd körérakjuk a sárgarépa- és a fehérrépakarikákat és a szintén karikára vágott tojásokat. Rászűrjük a kocsonya levét. Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Ebbe a kocsonyába nem kell zselatin, úgy megdermed, hogy vágni lehet .
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 154
- Össznézettség: 4716
- Feltöltés dátuma: 2023. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept