r
Nosalty Logó

Csirkelábkocsonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Csirkelábkocsonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 512 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2561.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1536 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított lábakat feltesszük egy nagyobb fazékba kb. 2,5 l hideg vízbe főni . Sózzuk és belerakjuk a szemes borsot, a gerezdjeire szedett fokhagymát és a vöröshagymát, majd lassú tűzön elkezdjük főzni.
  2. Ha feldobná a habját, akkor szűrőkanál segítségével leszedjük. Amikor a lábak félpuhák, akkor belerakjuk a vastagabb karikára vágott zöldségeket és készre főzzük.
  3. Amíg fő a zöldséges csirkelábkocsonya, addig megfőzzük a tojásokat keményre. Ha megfőttek a tojások, hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.
  4. Az elkészült kocsonyát leszűrjük és a tányér aljára rakjuk a megfőtt csirkelábakat, majd körérakjuk a sárgarépa- és a fehérrépakarikákat és a szintén karikára vágott tojásokat. Rászűrjük a kocsonya levét. Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Ebbe a kocsonyába nem kell zselatin, úgy megdermed, hogy vágni lehet .
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 154
  • Össznézettség: 4716
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkelábkocsonya
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...