r
Nosalty Logó

Májgaluska Helga konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Helga1
Májgaluska Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 927 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16556 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3010 micro
  • Kolin:
    1151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16524 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 927 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2696 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A zsemlét kockákra vágjuk, hozzáadjuk, és botmixerrel pépesítjük.
  2. Összekeverjük a hozzávalókkal, és egy evőkanállal a forrásban lévő levesbe adagoljuk. (A massza eléggé lágy, de mikor a levesbe kerül, összeáll.)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12959
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha, könnyű, ízletes galuska. Sokszor készítem zöldséglevesbe is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...