r
Nosalty Logó

Magyaros tatár beefsteak

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Magyaros tatár beefsteak
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tatárhoz

A tálaláshoz

585
Kalória
40.7g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
161.2g
Víz
211.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
7.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 2345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tatárhoz

A tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1726 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5527.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    645 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 2345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    608 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A tatárhoz

  1. A legszebb húst választjuk a hentesél. Ha szeretnénk, zsírpapírba csomagolva a hűtő leghidegebb pontján (max 3 fok) 1-2-3 napot érlelhetjük is. Ez esetben a zsírpapírt naponta cseréljük le!
  2. A húst daráljuk le, vagy ha időnk/kedvünk engedi, jó késsel vágjuk egészen apró darabokra - az eredeti tatár így készült.
  3. Az összes hozzávalót adjuk a húshoz, majd jól dolgozzuk el.
  4. Tálalás előtt hűtőbe tehetjük pár órára.

A tálaláshoz

  1. A kenyereket aranyszínűre pirítjuk.
  2. A vajat külön kínáljuk - sokan szeretik a kenyerükre kenni a húskrém alá.
  3. A hegyes erős paprikát vágjuk apróra, hogy mindenki kedve szerint szórhasson belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A tatár beefsteak, ahogy mi készítjük. Nagyjából, hiszen pont úgy nincs receptje, mint a lecsónak vagy a pörköltnek. Nem muszáj összekeverni előre, ha nagyobb társaságnak készítjük, kis tálakban kitehetjük nekik a hozzávalókat, hogy mindenki úgy állítsa össze, ahogy a legjobban szereti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!