Magyaros rakott káposzta Edit konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
33g rizs119 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
33g savanyú káposzta6 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
47 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
23g sajt82 kcal
-
2g margarin12 kcal
Összesen
756
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
900g tejföl1782 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
140g sajt493 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
4540
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
8.1g rizs29 kcal
-
20.2g darált sertéshús37 kcal
-
8.1g savanyú káposzta2 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
4g tv-paprika1 kcal
-
4g paradicsom1 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
36.3g tejföl72 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
5.6g sajt20 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
Összesen
185
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 464 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 278.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
756
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.3 g
Zsír
-
Összesen 317.9 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8321.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 2065 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 2786 mg
-
Nátrium 2868 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1672.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1878 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 689 micro
-
Kolin: 871 mg
-
Retinol - A vitamin: 1784 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 964 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1523 micro
Összesen
4540
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 104 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
1 bögre rizs
-
0.5 kg darált sertéshús
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
4 ek napraforgó olaj
-
900 g tejföl
-
2 db tojás
-
14 dkg sajt
-
1 ek margarin
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntjük.
- A darált húst rátesszük, ízesítjük borssal, sóval, zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával, 1 db szeletekre vágott paradicsommal.
- Fedő alatt készre sütjük, a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
- A rizst olajon megpirítjuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, ízesítjük őrölt borssal, sóval, ételízesítővel.
- Sütőt bemelegítjük, és fedővel lezárva betesszük a sütőbe.
- A tűzhelyet lekapcsoljuk, és a melegen megdagad készre a rizs. Húsleves alaplével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
- A káposztát vízben egy kissé kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítunk, olajon megdinszteljük, a káposztát rátesszük és fedő alatt puhára sütjük.
- Egy tepsit olajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk.
- A fele káposztát az alján elosztjuk.
- A tejfölt 2 tojással, őrölt borssal, ételízesítővel ízesítve simára keverünk, majd a káposztát meglocsoljuk az egyharmad részével.
- A darált húsos pörköltet összekeverjük a rizzsel, és a tejfölre tesszük, szépen eligazítjuk rajta.
- Újból a tejföllel meglocsoljuk, majd káposzta másik felével befedjük.
- Tejfölös-tojásos habarékkal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, folyékony margarinnal meglocsoljuk.
- 220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Szalonnát pirítunk a tetejére, 6 szeletet, amit bevagdosunk. Jó magyaros, laktató menü. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13446
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Nagy kedvenceink a rakott ételek. Ajánlom elkészítésre! Finom, laktató egytálétel.