Magyaros gombakrémes leves vajas galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kati Mami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
60g gomba13 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
52g zeller19 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
400g víz0 kcal
galuska
-
20g vaj143 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
300g gomba64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
2000g víz0 kcal
galuska
-
100g vaj717 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Összesen
1943
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
leves
-
8.3g gomba2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.5g fehérrépa2 kcal
-
2.2g sárgarépa1 kcal
-
7.2g zeller3 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
2.8g burgonya2 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
2.8g zöldpaprika0 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
55.6g víz0 kcal
galuska
-
2.8g vaj20 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1138.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 621.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 519 micro
-
β-karotin 1795 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 722 micro
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 129.6 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 634 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5692.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1119 mg
-
Nátrium 3698 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 3105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1804 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 891 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 947 micro
-
α-karotin 2594 micro
-
β-karotin 8977 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 3609 micro
Összesen
1943
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 72 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
leves
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db burgonya
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 dl tejföl
-
2 l víz
galuska
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
2 kávéskanál só
-
10 dkg finomliszt
Elkészítés
leves
- A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprítjuk A gomba és hagyma kivételével kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt.
- A cikkekre vágott vöröshagymát és a kisebb darabokra vágott gombát szintén olajon párolni kezdjük, egy másik edényben. Kevés sót, és ha szeretjük, egy csipet borsot adhatunk hozzá. Ha puha, krémesre turmixoljuk, és félretesszük.
- A másik lábasban párolódó zöldséget meghintjük a fűszerpaprikával, és felöntjük forró vízzel, annyira, amennyi levest szeretnénk. Hozzáadjuk a gombakrémet, és sóval, levesízesítővel fűszerezzük. Tehetünk bele egy paradicsomot, kis zöldpaprikát vagy szárított paprikát is.
- Elkészítjük a galuskát. A vajat megpuhítjuk, és két tojással, sóval összekeverjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy nem túl kemény galuskatésztát kapjunk. Kis kávéskanállal a lassan forró levesbe szaggatjuk.
- A kész levesbe ízlés szerint tejfölt teszünk. Mielőtt beletennénk, kiveszünk egy merőkanál forró levest, és elkeverjük a tejföllel, és így öntjük a levesbe, hogy elkerüljük a kicsapódását.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3460
- Feltöltés dátuma: 2016. március 29.
Ajánló
Ha valaki nem szereti tejfölösen, akkor lehet az asztalnál tenni csak annak a tányérjába, aki szereti. A leves elég sűrű a gombakrémtől, ezért a hintést és a habarást is mellőzni lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kati Mami
15 recept
A levest kicsit meg kellett csavarni, mert van a családban, aki a gombát és néhány más zöldséget sem igazán szeret, de a levesek általában a kedvencei. Ezért amik problémásak, azokat turmixolni szoktam. Így nem lehet kiválogatni, és nem kerül a foguk alá. Az íze és minden java viszont megmarad, és elfogyasztásra kerül. Ajánlom a technológiát kisgyermekes anyukáknak is.