Magyaros csirkeragu burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
113g zöldségkeverék81 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
körethez
-
375g burgonya217 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g teavaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1208
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
0 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
450g zöldségkeverék324 kcal
-
240g paradicsom43 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
körethez
-
1500g burgonya866 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4829
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
húshoz
-
19.2g csirkemellfilé23 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
-
0 kcal
-
6.5g lilahagyma2 kcal
-
10.8g zöldségkeverék8 kcal
-
5.8g paradicsom1 kcal
-
2.9g kápia paprika1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
körethez
-
36.1g burgonya21 kcal
-
12g tej7 kcal
-
2.4g teavaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
116
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1401.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 602.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
1208
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 240.2 g
Zsír
-
Összesen 286.5 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 799 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5604.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 985 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 2802 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2409.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2154 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 448 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 851 mg
-
Retinol - A vitamin: 743 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 2848 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 6175 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
4829
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 148 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
-
2 dl olívaolaj
-
4 teáskanál csirke fűszersó
-
3 közepes db lilahagyma
-
3 kis db paradicsom
-
1 közepes db kápia paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
körethez
-
1.5 kg burgonya
-
5 dl tej
-
10 dkg teavaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
húshoz
- A csirkemell filéket csíkokra vágjuk, majd olívaolajba és fűszerkeverékbe (csirke) bepácoljuk. Lehetőség szerint előtte este vagy az elkészítés reggelén.
- A hagymát félkarikákra vágjuk, és a csirke olajával elkezdjük párolni, majd rakunk hozzá 2-3 kisebb, hámozott paradicsomot kockákra vágva, 1 db kápia paprikát csíkokra vágva és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.
- Mikor már kezd megpárolódni, hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat is. Ezt addig pároljuk, míg a csirke félpuha nem lesz. Hozzárakjuk a zöldségeket. Szükség szerint, ha kell, közben sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük. Esetleg ha sok levet engedne, alkalmazzunk staubolást (liszt szórást).
- A burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, megfőzzük.
- 500 ml tejet felforralunk.
- A burgonyát leszűrjük, teszünk hozzá 100 g teavajat, delikátot, sót, fehérborsot, egy kevés szerecsendiót.
- Hozzáöntjük a felforralt tejet, és robotgéppel jól elkeverjük. Ízesítjük még, ha kell.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1890
- Feltöltés dátuma: 2015. január 30.
Ajánló
Kellően lehűtött magyar rosét kínálhatunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a recept is, mint már jó pár, a hirtelen jött ötletek egyike!