r
Nosalty Logó

Magyar torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyar torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 7916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2574 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 7916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásfehérjét 9 ek cukorral, 6 ek vízzel, és a sütőporral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az ételszínezőt, és végül a 9 ek lisztet (mindhárom színnél ugyanígy). (3 piskótalaphoz)
  2. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A krém elkészítése: a tejszínt (én növényit használtam) kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük a 2 lapzselatint, amit előzőleg beáztatunk, majd lassú tűzön felmelegítünk, és visszahűtünk. Azonnal megtöltjük a tortát, különben túl kemény lesz a krém. Aki nem szereti a zselatint, az használhat natúr joghurtot (egy nagy pohár joghurthoz én 6 ek cukrot használok).
  4. A másik lehetőség, ha csak piros és zöld piskótát készítünk, és a fehér sávot maga a tejszínhab adja. A piskóta méretét variálhatjuk saját igényünk szerint: 1 tojáshoz 3 ek cukor, 2 ek víz, 3 ek liszt, és a tojás mennyiségének megfelelő sütőpor.
  5. A torta bevonásához főtt, vajas krémet használunk, amit tetszés szerint színezhetünk, mielőtt bevonjuk a tortát.
  6. A főtt vajas krémhez: a fél l tejből és 8 ek lisztből pépet főzünk, és miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg cukorral simára kavart 25 dkg margarint.
  7. A díszítést mindenki saját kedvére alakíthatja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4886
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Olyan alkalmakra, amikor szeretnék tudatni, hogy fontos nekünk ez az alkalom. Félédes fehérbort, vagy  fehér félédes pezsgőt ajánlanék hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hivatalos ünnepség, állampolgársági eskü ihlette a tortát. Gondoltam jobban tükrözi az embert a saját készítésű süteménye, mint a cukrászkészítmény, amit pénzért veszünk készen. A dilemma az volt, hogy az ország, vagy a város címere kerüljön rá. Hát az én városom immár Veresegyház.

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...