Máglyarakó túrós zsömle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
54g zsemle147 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
133g alma62 kcal
-
169g őszibarack63 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
5g vaj33 kcal
Összesen
564
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
162g zsemle442 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g alma187 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1697
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
9.5g zsemle26 kcal
-
14.6g tehéntúró21 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
23.4g alma11 kcal
-
29.7g őszibarack11 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
99
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1476.3 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 361.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
564
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4428.9 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 997 mg
-
Nátrium 1143 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1084.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 376 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
1697
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kivajazunk egy keskeny, hosszú, magas sütőformát, a zsemléket félbevágjuk, a tésztabelső nagyját kicsipkedjük.
- A gyümölcsöket meghámozzuk, felszeleteljük, összekeverjük 1 csomag vaníliás cukorral.
- A zsemlék alsó felét szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a forma aljába.
- 1 csomag vaníliás cukorral összemelegítjük a tejet, és a felét az első réteg zsemlére kanalazzuk úgy, hogy mindenhova jusson.
- A túrót belemorzsoljuk egy mélytányérba, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a citromlevet és az előzőleg pici forró vízben feloldott édesítőt - villával alaposan összekeverjük.
- A túrókrém felével megtöltjük a 3 fél zsömit - nekem 4 púpos teáskanálnyi jutott egybe - majd megszórjuk a gyümölcs felével.
- A gyümölcsréteg tetejére ültetjük a 3 zsömletetőt, meglocsoljuk őket a maradék tejjel.
- Megtöltjük a maradék túróval, megszórjuk gyümölcccsel, és 20 percre 180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk.
- A 2 tojásfehérjéhez adjuk a harmadik zacskó vaníliás cukrot - kemény habbá verjük.
- Kihúzzuk a csőből az emeletes finomságot, a hőmérsékletet 150 C°-ra csökkentjük.
- A kemény habot rákanalazzuk a gyümölcsréteg tetejére, és 10 percre még visszatoljuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 10x28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8267
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Ajánló
Langyosan és hidegen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
kicsivik
42 recept
Nem tudtam eldönteni, mit kívánok jobban: túróval töltött zsömlét vagy máglyarakást. Annyira bejött nekünk, hogy ezentúl mindig így fogom elkészíteni. A gyümölcsök, a tojáshab és a tejföl sokat lágyít a máskor picit töménynek tűnő túrótölteléken. Lehet több és másféle gyümikkel is kísérletezni, zamatos körtével és szilvával is szívesen kipróbálnám. Az eltávolított belső részt nem használtam fel a túróba keverve, de természetesen ennek semmi akadálya.