Máglyarakás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácsos alaphoz
-
88g kalács321 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
83 kcal
A párolt almához
A barackos habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
70 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácsos alaphoz
-
350g kalács1285 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
A párolt almához
A barackos habhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
Összesen
4678
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kalácsos alaphoz
-
17.4g kalács64 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
17 kcal
A párolt almához
A barackos habhoz
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
14 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
Összesen
233
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.1 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
1169
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 163.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3585.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 1445 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 736.4 g
-
Cukor 527 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 708.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 496 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 1133 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
4678
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A kalácsos alaphoz
-
3 db tojás
-
3 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
20 dkg cukor
-
1 db vanília
-
12 dkg sárgabaracklekvár
A párolt almához
A barackos habhoz
-
2 db tojásfehérje
-
5 dkg cukor
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
3 ek barna cukor
Elkészítés
A kalácsos alaphoz
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsivel dolgozunk, akkor a horpadásokat kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával.
- A kalácsot 1*1 cm-es kockákra vágjuk, aztán a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel összedolgozzuk, és hozzákeverjük a kalácskockákhoz.
- A kalácsokat jó 5 percig áztatjuk, aztán kb. 3 cm vastagon szétosztjuk őket a muffintepsiben, és egy kiskanál hátával lesimítjuk, hogy egyenletes rétegben legyenek. 20 perc alatt megsütjük őket.
- Közben elkészítjük a párolt almát: az almát vékonyan felszeleteljük, majd mérsékelt tűzön pár perc alatt lefedve megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, villával pépesre törjük.
- Miután a kalácsos alapok langyosra hűltek, kiszedjük őket és áttesszük egymás mellé egy sütőpapírral borított 30*40 cm-es sütőlemezre.
- Mindegyikre rákenünk 1-1 kávéskanál baracklekvárt, és arányosan rápakolunk a párolt almából is.
- A habhoz a tojásfehérjéket lágyan felverjük, apránként hozzászórjuk a sima cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény habunk nem lesz. Fakanállal beleforgatjuk a baracklekvárt.
- A barackos habot habzsákból rányomkodjuk a lekváros-almás kalácsos alapokra. (A habzsákra semmilyen végződés nem kell.)
- A habpamacsokat megszórjuk barna cukorral, és a máglyrakás muffinokat 6-7 perc alatt készre sütjük.
- Sütés ideje: 27 perc
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 43838
- Feltöltés dátuma: 2009. július 15.
Ajánló
Megjegyzés: Ha legközelebb készítem, kicsit kevesebb szikkadt kalácsot fogok használni az alapokhoz, mert ez a 35 dkg túlságosan kitöltötte a muffintepsi horpadásait.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mignon
212 recept
Mint azt már a málnás-marcipános minimuffin receptnél írtam, ha ilyen édességet készítek, akkor keresem a különlegesebb típusokat. Ennél -a Stahl Judittól származó- receptnél is kicsit rendhagyó módon, a muffintepsiben csak a kalácsos alapok sülnek a praktikusan egyszemélyes máglyarakásokhoz.