r
Nosalty Logó

Máglyarakás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Máglyarakás muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 4678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Elkészítés

A kalácsos alaphoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsivel dolgozunk, akkor a horpadásokat kivajazzuk és beszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A kalácsot 1*1 cm-es kockákra vágjuk, aztán a tojásokat, a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kézi habverővel összedolgozzuk, és hozzákeverjük a kalácskockákhoz.
  3. A kalácsokat jó 5 percig áztatjuk, aztán kb. 3 cm vastagon szétosztjuk őket a muffintepsiben, és egy kiskanál hátával lesimítjuk, hogy egyenletes rétegben legyenek. 20 perc alatt megsütjük őket.
  4. Közben elkészítjük a párolt almát: az almát vékonyan felszeleteljük, majd mérsékelt tűzön pár perc alatt lefedve megpároljuk a vajon a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével. Ha kész, villával pépesre törjük.
  5. Miután a kalácsos alapok langyosra hűltek, kiszedjük őket és áttesszük egymás mellé egy sütőpapírral borított 30*40 cm-es sütőlemezre.
  6. Mindegyikre rákenünk 1-1 kávéskanál baracklekvárt, és arányosan rápakolunk a párolt almából is.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket lágyan felverjük, apránként hozzászórjuk a sima cukrot, és addig verjük tovább, amíg kemény habunk nem lesz. Fakanállal beleforgatjuk a baracklekvárt.
  8. A barackos habot habzsákból rányomkodjuk a lekváros-almás kalácsos alapokra. (A habzsákra semmilyen végződés nem kell.)
  9. A habpamacsokat megszórjuk barna cukorral, és a máglyrakás muffinokat 6-7 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 43838
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Ajánló

Megjegyzés: Ha legközelebb készítem, kicsit kevesebb szikkadt kalácsot fogok használni az alapokhoz, mert ez a 35 dkg túlságosan kitöltötte a muffintepsi horpadásait.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint azt már a málnás-marcipános minimuffin receptnél írtam, ha ilyen édességet készítek, akkor keresem a különlegesebb típusokat. Ennél -a Stahl Judittól származó- receptnél is kicsit rendhagyó módon, a muffintepsiben csak a kalácsos alapok sülnek a praktikusan egyszemélyes máglyarakásokhoz.

Hozzávalók

A kalácsos alaphoz

A párolt almához

A barackos habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...