r
Nosalty Logó

Máglyarakás Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Máglyarakás Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5738 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8277.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2412 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    3503 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.8 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2064 micro
Összesen 5738 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, 2 ek cukorral és 7 dkg vajjal. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját egy habverő segítségével.
  2. Egy magas peremű tepsit kivajazunk, a zsömléket keresztben elvágjuk, majd kb. ujjnyi vastagra szeleteljük. Egy szűrőkanállal kisebb adagokban a tojásos tejbe mártogatjuk a zsömle szeleteket úgy, hogy ne ázzanak szét, majd a tepsibe rakosgatjuk.
  3. A lekvárból pacnikat teszünk a tetejére, és egy kicsit elkenjük. Bőven megszórjuk darált dióval, kb. 8 ek cukorral, beborítjuk a meghámozott, felszeletelt almával, 2-3 ek cukorral és egy kevés vajdarabkával.
  4. Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra, amíg az alma megpuhul rajta, és egybeáll a tészta része.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 2 ek cukrot is hozzáadunk, majd óvatosan beleforgatunk 1 ek lekvárt is.
  6. A sütőből kivesszük a tepsit, rákenjük a tojáshabot, egy fogazott habkártyával csíkozzuk be. Visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg egy kis színt kap, de vigyázzunk, nehogy megkapja!
  7. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk. Tepsi méret: 35x24 cm-es levehető oldalú.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35 x 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28812
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Egy tartalmas leves mellé egy kitűnő második fogás lehet ez az ízletes édesség, nagyon kiadós, tepsis különlegesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...