Máglyarakás Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
956
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
486g zsemle1327 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g dió654 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
2000g alma936 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5738
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
11.2g zsemle31 kcal
-
23g tej13 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
46.1g alma22 kcal
-
5.8g sárgabaracklekvár16 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Összesen
134
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1379.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 333.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
956
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.9 g
Zsír
-
Összesen 223.2 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8277.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 2412 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 1600 mg
-
Nátrium 3503 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 829.8 g
-
Cukor 489 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 2000.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1126 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 588 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 656 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2064 micro
Összesen
5738
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
9 db zsemle
-
1 l tej
-
5 db tojás
-
10 dkg vaj
-
2 kg alma
-
25 dkg sárgabaracklekvár
-
1 ek vaníliás cukor
Elkészítés
- A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, 2 ek cukorral és 7 dkg vajjal. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját egy habverő segítségével.
- Egy magas peremű tepsit kivajazunk, a zsömléket keresztben elvágjuk, majd kb. ujjnyi vastagra szeleteljük. Egy szűrőkanállal kisebb adagokban a tojásos tejbe mártogatjuk a zsömle szeleteket úgy, hogy ne ázzanak szét, majd a tepsibe rakosgatjuk.
- A lekvárból pacnikat teszünk a tetejére, és egy kicsit elkenjük. Bőven megszórjuk darált dióval, kb. 8 ek cukorral, beborítjuk a meghámozott, felszeletelt almával, 2-3 ek cukorral és egy kevés vajdarabkával.
- Sütés 190-200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra, amíg az alma megpuhul rajta, és egybeáll a tészta része.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben 2 ek cukrot is hozzáadunk, majd óvatosan beleforgatunk 1 ek lekvárt is.
- A sütőből kivesszük a tepsit, rákenjük a tojáshabot, egy fogazott habkártyával csíkozzuk be. Visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg egy kis színt kap, de vigyázzunk, nehogy megkapja!
- Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk. Tepsi méret: 35x24 cm-es levehető oldalú.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35 x 24
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 28855
- Feltöltés dátuma: 2013. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Egy tartalmas leves mellé egy kitűnő második fogás lehet ez az ízletes édesség, nagyon kiadós, tepsis különlegesség.