r
Nosalty Logó

Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6443.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1963 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.8 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1753 micro
Összesen 5871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1-2 napos süteményeket karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt süteményt. Egy ideig benne áztatjuk.
  3. Egy szélesebb tűzálló tálat kivajazunk, és az áztatott süteményt belerakjuk, rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. (Mazsola helyett tehetünk bele befőtt cseresznyét vagy meggyet.)
  4. Az almát vékony szeletekre vágjuk és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a megsült tésztára öntjük.
  6. Elsimítjuk, 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23121
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából
Becsei Ágnes 100 recept

Edinámtól van szintén! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...