Máglyarakás Becsei Ágnes konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
491
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
5871
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
491
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.9 g
Zsír
-
Összesen 285.4 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 1359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6443.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1963 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 1822 mg
-
Nátrium 1889 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 677.8 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 779.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1006 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 792 micro
-
Kolin: 1094 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1753 micro
Összesen
5871
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az 1-2 napos süteményeket karikákra vágjuk.
- A tojássárgákat a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt süteményt. Egy ideig benne áztatjuk.
- Egy szélesebb tűzálló tálat kivajazunk, és az áztatott süteményt belerakjuk, rétegenként a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. (Mazsola helyett tehetünk bele befőtt cseresznyét vagy meggyet.)
- Az almát vékony szeletekre vágjuk és a tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percig sütjük.
- Közben a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a baracklekvárt és a megsült tésztára öntjük.
- Elsimítjuk, 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, amíg a hab jól felemelkedik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 33x27x4
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23121
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Edinámtól van szintén! :)