r
Nosalty Logó

Máglya felfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Malacka
Máglya felfújt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A máglyához

Az alma előkészítéséhez

A lekváros habhoz

356
Kalória
7.7g
Fehérje
49.4g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
116.8g
Víz
103.9g
Koleszterin
3g
Rost
29.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A máglyához

Az alma előkészítéséhez

A lekváros habhoz

Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A máglyához

Az alma előkészítéséhez

A lekváros habhoz

Összesen 2136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A máglyához

Az alma előkészítéséhez

A lekváros habhoz

Összesen 144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 356 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    701 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 2136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A máglyához

  1. Az almát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megszórjuk kb. 10 g cukorral (az alma édességétől függően) meg a fűszerekkel, s ráöntünk kb. fél dl vizet, összekeverjük, és kis lángon összemelegítjük.
  2. A tejet és a tejszínt alacsony hőfokon összemelegítjük. Óvatosan, nehogy odaégjen.
  3. A kalácsot kis kockákra vágjuk, és kb félig megtöltjük vele a szufléformákat.
  4. Az 1 tojást meg 1 sárgáját a cukorral összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a tejszínes tejet. Folyamatosan kevergessük.
  5. A masszának kb 3/4-ét ráöntjük a kalácsra, és elkezdjük szépen rápakolni az elkészült alma szeleteket. Mikor ez megvan, a maradék kaláccsal lefedjük, és ráöntjük a maradék tejet, pár percig hagyjuk állni.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és betesszük sülni kb 30 percre.
  7. Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a lekvárt. Amikor a kalácsok már szépen kezdenek megpirulni, rátesszük a lekváros habot, és addig visszatesszük a sütőbe, míg a hab is szépen megpirul. Ez kb. 10 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Így húsvét után maradt némi kalács, amit már senki nem tudott jó szívvel csak úgy megenni. A recept eredetileg kalácsfelfújtnak indult, de menet közben máglyarakásra jellemző jegyeket vett fel magára:), s megszületett ez a finom, könnyű és gyors sütemény.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!