Máglya felfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Malacka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A máglyához
-
33g kalács122 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
50g tej28 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7g cukor26 kcal
Az alma előkészítéséhez
A lekváros habhoz
-
28 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
356
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A máglyához
-
200g kalács734 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
300g tej168 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g cukor155 kcal
Az alma előkészítéséhez
A lekváros habhoz
-
167 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
2136
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
A máglyához
-
13.6g kalács50 kcal
-
10.2g habtejszín30 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
Az alma előkészítéséhez
A lekváros habhoz
-
4.1g sárgabaracklekvár11 kcal
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
Összesen
144
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
356
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2276.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.4 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 701 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
2136
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
A máglyához
-
20 dkg kalács
-
150 ml habtejszín
-
300 ml tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
40 g cukor
Az alma előkészítéséhez
-
10 g cukor
-
3 közepes db alma
-
fahéj ízlés szerint
-
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
A lekváros habhoz
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
A máglyához
- Az almát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megszórjuk kb. 10 g cukorral (az alma édességétől függően) meg a fűszerekkel, s ráöntünk kb. fél dl vizet, összekeverjük, és kis lángon összemelegítjük.
- A tejet és a tejszínt alacsony hőfokon összemelegítjük. Óvatosan, nehogy odaégjen.
- A kalácsot kis kockákra vágjuk, és kb félig megtöltjük vele a szufléformákat.
- Az 1 tojást meg 1 sárgáját a cukorral összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a tejszínes tejet. Folyamatosan kevergessük.
- A masszának kb 3/4-ét ráöntjük a kalácsra, és elkezdjük szépen rápakolni az elkészült alma szeleteket. Mikor ez megvan, a maradék kaláccsal lefedjük, és ráöntjük a maradék tejet, pár percig hagyjuk állni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és betesszük sülni kb 30 percre.
- Addig a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a lekvárt. Amikor a kalácsok már szépen kezdenek megpirulni, rátesszük a lekváros habot, és addig visszatesszük a sütőbe, míg a hab is szépen megpirul. Ez kb. 10 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5469
- Feltöltés dátuma: 2013. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Malacka
28 recept
Így húsvét után maradt némi kalács, amit már senki nem tudott jó szívvel csak úgy megenni. A recept eredetileg kalácsfelfújtnak indult, de menet közben máglyarakásra jellemző jegyeket vett fel magára:), s megszületett ez a finom, könnyű és gyors sütemény.:)