r
Nosalty Logó

Madártejes torta utánzat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártejes torta utánzat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hamis madártejhez

joghurtos krémhez

összeállításhoz

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hamis madártejhez

joghurtos krémhez

összeállításhoz

Összesen 2361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hamis madártejhez

joghurtos krémhez

összeállításhoz

Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1762 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 2361 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

hamis madártejhez

joghurtos krémhez

összeállításhoz

Elkészítés

hamis madártejhez

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadunk 6 ek cukrot, 1 ek lisztet és a pudingport. Ezt jól elkeverjük.
  2. A tejet feltesszük forrni, rakunk bele 1 ek cukrot. Ha már forr, akkor szedünk a tojássárgákra egy merőkanál tejet hőkiegyenlítés miatt, hogy ne kapja össze. Majd beleöntjük a tojásokat, és szép lassan besűrítjük.
  3. Ha kész levesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. Veszünk egy tálat, a babapiskótát beforgatjuk a kávéba, majd az edény aljára helyezzük.
  5. A natúr joghurtba teszünk 1 ek cukrot, elkeverjük, majd a piskótára borítjuk. Elegyengetjük, és ráöntjük a hamis madártejet.
  6. Utána a tetejére a tejbe áztatott piskótákat helyezzük, és kész is. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük kb. 10-12 órára.
  7. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2233
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a sütinek annyi a storyja, hogy gondoltam, valami sütit kellene csinálni, ami laktat, és sok van belőle, mivel mi nagyon édesszájúak vagyunk. Plusz rég ízleltem már a madártejet. Így elkészítettem.

Hozzávalók

hamis madártejhez

joghurtos krémhez

összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...