Madártejes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
31g vaj224 kcal
Habhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
5 kcal
Összesen
741
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
343 kcal
-
800g tej448 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Habhoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5926
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
13.2g tojásfehérje7 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
6.6g tojássárgája21 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
33g tej18 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
Habhoz
-
16.5g habtejszín48 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
244
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
741
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 386.4 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7114.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 2380 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 2286 mg
-
Nátrium 2132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503.4 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 678.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3436 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 441 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 1441 mg
-
Retinol - A vitamin: 3367 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 776 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1768 micro
Összesen
5926
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
8 ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
-
8 db tojássárgája
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
1 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
Habhoz
Elkészítés
Tésztához
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
- Ha megvagyunk, a használni kívánt formánkat, tepsinket kivajazzuk, és kilisztezzük.
- A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Nagyon hamar megsül, érdemes sűrűn ránézni. Ha kész van, a sütőben hagyjuk kihűlni. Addig elkészíthetjük a krémeket.
Krémhez
- A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. (Célszerű a hozzávalókat összekeverni úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, még a főzés előtt. Én le is szoktam utána szűrni, úgy öntöm a lábosba, hogy ne legyen csomós. :) ) Vigyázat! Nagyon sűrű lesz a krém, és közben csomósodni is fog, de ez ne tántorítson el senkit, nem rontottatok el semmit, kevergessétek tovább. A csomósodás csak átmeneti állapot :) Ha készen vagyunk, félretesszük, és néha-néha egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
- A margarint egy kicsit megolvasztjuk (de csak épp, hogy egy kicsit lágyabb legyen, ha folyós lesz, nem lesz jó, nem áll majd tőle össze a krém), és a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzá keverjük a porcukros margarint.
- Ha kész a krém, a tortalapunk tetejére simítjuk, és szépen eldolgozzuk rajta.
Habhoz
- A tejszínt érdemes előtte egy nappal betenni a hűtőbe.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére tesszük, eldolgozzuk, és tetszés szerint díszítjük.
- Hűtőbe tesszük, és pár óra pihentetés után, már fogyasztható (én általában egy éjszakára bent hagyom).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26 cm
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 15637
- Feltöltés dátuma: 2016. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Véletlenül akadtam egyszer erre a receptre, azóta rengetegszer megcsináltam, egyszerű, krémes, mutatós, tortának is elkészíthető, és bárhogyan díszíthető. :)