r
Nosalty Logó

Madártejes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártejes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    386.4 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7114.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2380 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3367 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1768 micro
Összesen 5926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Ha megvagyunk, a használni kívánt formánkat, tepsinket kivajazzuk, és kilisztezzük.
  3. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Nagyon hamar megsül, érdemes sűrűn ránézni. Ha kész van, a sütőben hagyjuk kihűlni. Addig elkészíthetjük a krémeket.

Krémhez

  1. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. (Célszerű a hozzávalókat összekeverni úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, még a főzés előtt. Én le is szoktam utána szűrni, úgy öntöm a lábosba, hogy ne legyen csomós. :) ) Vigyázat! Nagyon sűrű lesz a krém, és közben csomósodni is fog, de ez ne tántorítson el senkit, nem rontottatok el semmit, kevergessétek tovább. A csomósodás csak átmeneti állapot :) Ha készen vagyunk, félretesszük, és néha-néha egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint egy kicsit megolvasztjuk (de csak épp, hogy egy kicsit lágyabb legyen, ha folyós lesz, nem lesz jó, nem áll majd tőle össze a krém), és a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzá keverjük a porcukros margarint.
  3. Ha kész a krém, a tortalapunk tetejére simítjuk, és szépen eldolgozzuk rajta.

Habhoz

  1. A tejszínt érdemes előtte egy nappal betenni a hűtőbe.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére tesszük, eldolgozzuk, és tetszés szerint díszítjük.
  3. Hűtőbe tesszük, és pár óra pihentetés után, már fogyasztható (én általában egy éjszakára bent hagyom).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 15516
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véletlenül akadtam egyszer erre a receptre, azóta rengetegszer megcsináltam, egyszerű, krémes, mutatós, tortának is elkészíthető, és bárhogyan díszíthető. :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...