r
Nosalty Logó

Madártej szelet bzsvsz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártej szelet bzsvsz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta készítés

Krém főzés

Tetejére

Összesen 1248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta készítés

Krém főzés

Tetejére

Összesen 6237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta készítés

Krém főzés

Tetejére

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7035.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.8 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    689 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2842 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1309 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1834 micro
Összesen 6237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tészta készítés

Krém főzés

Tetejére

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, majd a cukrot szépen lassan hozzáadjuk, keverjük tovább.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, és a habhoz adjuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém főzés

  1. A tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral és a tejjel összefőzzük sűrűsödésig. Majd félretesszük, hogy kihűljön.
  2. A 15 dkg margarint 3 evőkanál cukorral összekeverjük, és a krémhez adjuk.
  3. A tészta tetejére kenjük a krémet.

Tetejére

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt, és hozzáadjuk a fixálót.
  2. A krém tetejére felkenjük, és kakaóporral esetleg csokidarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6721
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a kedvenceim közé sorolom. Isteni finom és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta készítés

Krém főzés

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...