r
Nosalty Logó

Lyoni sertésszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Lyoni sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Páchoz

Húshoz

Összesen 105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2504 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Páchoz

Húshoz

Elkészítés

Páchoz

  1. Szeleteljük fel a húst, majd klopfoljuk ki.
  2. Keverjük el a tejben a 4 gerezd zúzott fokhagymát és a mustárt, ebbe forgassuk bele a hússzeleteket. Nyomkodjuk le, hogy ellepje, majd hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább 3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Húshoz

  1. Amikor készítjük, szűrővel alaposan csöpögtessük le a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát sózzuk be, és borsozzuk meg kicsit, majd forgassuk meg őket lisztben. Forró serpenyőben nagyon kevés zsiradékon pirítsuk meg mindkét oldalukat szép pirosra (kb. oldalanként 3 perc).
  2. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kicsit a paradicsompürét, engedjük fel a borral és a vízzel, sózzuk picit. Tegyük vissza bele a hússzeleteket, és kis lángon pároljuk még kb. 15-20 percig, időnként átmozgatva a hússzeleteket. Szükség esetén még önthetünk hozzá vizet. Szépen be fog sűrűsödni a húson lévő liszttől.
  3. Ha sűrűbb vagy több mártást szeretnénk, a visszamaradt olajra szórhatunk még kevés lisztet, mielőtt rátesszük a paradicsompürét, és több vízzel öntsük fel.
  4. Közben a hagymákat pucoljuk meg, vágjuk szeletekre, és szedjük szét karikákra. Azokat is forgassuk meg lisztben, majd bő olajban süssük aranysárgára. Ha kész, csepegtessük le itatós papíron. Fontos, hogy ne sózzuk meg a hagymát, mert akkor levet enged, és nem fog megpirulni!
  5. A szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymakarikákat, és petrezselymes burgonyával vagy sült burgonyával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 787
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 841
  • Össznézettség: 304534
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik ételfutártól rendeltem egyszer ilyet, és nagyon ízlett, szerettem volna én is elkészíteni. Kutakodni kezdtem, és végül több receptet összegyúrtam, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet szerettem volna. Érdemes kipróbálni bármilyen más hússal is, nálunk nagy kedvenc lett.

Hozzávalók

Páchoz

Húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...