r
Nosalty Logó

Lúdláb torta ahogy Csokoládéimádó készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta ahogy Csokoládéimádó készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta: Kivajazzuk, megszórjuk liszttel vagy édes morzsávala 22 cm-es csatos tortaformánk alját és oldalát, majd hűtőbe tesszük.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojások fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük.
  3. A sárgájával kikeverjük a porcukrot, a lisztet, majd a meleg vizet, kakaóport és az olajat.
  4. Vesszük a habunk felét, és összedolgozzuk a fenti masszánkkal, majd mikor sehol sem virít egy fehér pontocska sem, ráhintjük 1 csapott kk sütőport, és a maradék habunkkal lágyan nagyjából keverjük össze.
  5. Az előkészített formánkba öntjük a masszánkat, és sütőben 180°C-on, gázon 4-esfokozaton 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a megfelelő vékonyságúra vágjuk.
  6. (A maradékot minitortákhoz, pohárkrémekhez is felhasználhatjuk.)
  7. Összeállítás: A tegnap előkészített meggyszemeinkből kiválasztjuk a 8-10 legszebbet, félretesszük, és a többieket félbevágjuk. A meggy levéhez pár csepp rumaromát adunk, és a piskótát megkenjük ezzel a keverékkel, ügyelve arra, hogy ne áztassuk el teljesen.
  8. A megfelezett meggyünk felét egyenletesen rászórjuk a piskótánkra, majd a tegnap elkészített krémünket robotgépünk segedelmével 10 perc alattkemény habbá verjük.
  9. Én személy szerint csaltam, mert habzsákot használva az első réteg felezett meggyre nyomtam a krémet, aztán elegyengettem, majd a krém tetejére rászórtam a maradék meggyet, és kialakítottam a torta vonalait a következő és egyben utolsó réteg krémmel.
  10. A csokoládékockákat apróra vágjuk egy "hatalmas kés" segítségével, hogy minél hamarabb felolvadjon, a tejszínben. Mikor készen vagyunk mind a két táblányi aprításával, feltesszük közepes lángon melegíteni a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, rumaromát és az aprított csokoládét.

A krémhez

  1. A meggyel és a krémünkkel kezdjük: Előveszünk egy tálat, amit kevéssé sajnálunk, és egy szűrő segítségével leszűrjük a befőtt magozott meggy felét, majd félretesszük lecsöpögni. Ez kb. 1-2 óra, ha cseppmentes eredményt szeretnénk, időnként megmozgatjuk. Félreteszünk egy 1/4 dl levet, majdhűtőbe tesszük a levet, és a már cseppmentes, ám még mindig mosolygós meggyszemeket.
  2. Amint egyneművé egyesültek félrehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni az asztalon, majdegy éjszakára a hűtőben tovább hűtjük, így kaphatunk keményebb habot a nagy napon.

A díszítéshez

  1. A habzsákban maradt krémmel elkészítjük a "díszítő" szemeink "fészkét", és a torta alját is feldíszítjük.
  2. Pár órára visszatesszük a hűtőbe, így megszilárdulnak a frissen kialakított formák. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 808
  • Össznézettség: 72576
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Pudingot SOHA! Az már nem is Lúdláb torta! Ha mindenképp tovább szeretnénk díszíteni, a szélére szórhatunk még étcsokoládé reszeléket is. Legközelebb biztos kisebb formában készítem majd el, hogy még magasabb lehessen a krém... ^^ Köszönet az ihletért és a lelki támogatásért Mazsolának! További tippek a blogján találhatóak, amit a témában érdemes tudni. És igaz, a tiéd még mindig szebb, de mint mondtam: Gyakorolni fogok! ^^

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek

Receptjellemzők

Szép napot kívánok mindenkinek! Ez a kedvenc tortám!  Kiskoromban eldöntöttem, hogy amikor nagy leszek elkészítem az egyik születésnapomra. De előtte kutatásra volt szükségem... Cseperedésem során egy-egy cukrászdába betérve sosem mulasztottam el, hogy megkóstoljam a "hely Lúdláb tortáját". Valahogy egyik íze sem egyezett azzal a halványodó emlékfoszlánnyal, ami csöppkoromban a buksim mélyébe fúrta magát. Így böngészésem és egyéni ötletem eredményeként született meg ez a Csokoládés csoda. Időközben kiderült, hogy ez volt megboldogult Nagyim kedvence is, ami számomra azért tette még becsesebbé, mert sosem ismerhettem meg Őt... Kisebb küzedelmek árán végre szeletelésre került a sor, Édesanyám megjegyezte, hogy gyermekkorát idéző íze van. Remélem másoknak is elhozza majd a "Békebeli idők" hangulatát, s megidéz rég elfeledett emlékeket ! ^^ A receptről: Csokoládé-imádó volnék, így egyetlen vékonyka barna piskótán nyugszik ez a gyönyörű, bársonyos krém, rétegelve rengeteg meggyel. Eredetileg nem ilyen lehetett a Lúdláb torta (a kakaós piskótától eltekintve)? Lajos Mari szerint fel kell forralni a tejszínt... ÁLLJ, NE TOVÁBB!!!!! TILOS!!!! SOHA SENKI NE IS GONDOLJON RÁ! Először jómagam is elkövettem ezt a hibát, és a krém sehogy sem akart megállni. Mikor már a teljes feladás határán voltam, kedves Mazsola (gasztro-blogger) segítségével rátaláltam a megoldásra: Hulala habtejszín! Mindenkinek ajánlom, mert nehéznek tűnik, de nem az! Kellemes sütést kívánok!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...