Lúdláb csokis tükörglazúrral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Csokis piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4 kcal
Párizsi krém konyakos meggyel
-
30g cukor116 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
29 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
0g konyak0 kcal
Csokis glazúr
-
10g habtejszín30 kcal
-
13g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
Süti összeállítása
Összesen
614
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Csokis piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
46 kcal
Párizsi krém konyakos meggyel
-
360g cukor1393 kcal
-
360g vaj2581 kcal
-
150g cukrozatlan kakaópor342 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
300g meggy135 kcal
-
0g konyak0 kcal
Csokis glazúr
-
125g habtejszín365 kcal
-
150g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
125 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
Süti összeállítása
Összesen
7379
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Csokis piskóta
-
11.5g tojás14 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Párizsi krém konyakos meggyel
-
15g cukor58 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6.3g cukrozatlan kakaópor14 kcal
-
10.4g habtejszín31 kcal
-
12.5g meggy6 kcal
-
0g konyak0 kcal
Csokis glazúr
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
Süti összeállítása
Összesen
307
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 239 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
614
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 107.8 g
Zsír
-
Összesen 463.7 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2090 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5512.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1237 mg
-
Foszfor 2616 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 847.7 g
-
Cukor 618 mg
-
Élelmi rost 91 mg
VÍZ
-
Összesen 884.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4069 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 3830 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2873 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1554 micro
Összesen
7379
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Csokis piskóta
-
5 db tojás
-
10 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Párizsi krém konyakos meggyel
-
36 dkg cukor
-
36 dkg vaj
-
15 dkg cukrozatlan kakaópor
-
250 ml habtejszín
-
2 dl konyak
Csokis glazúr
-
125 ml habtejszín
-
150 ml víz
-
12 dkg cukor
-
55 g cukrozatlan kakaópor
Süti összeállítása
Elkészítés
Csokis piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
- Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 24 cm-es kör alakú tortaformát, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
Párizsi krém konyakos meggyel
- Előző este beáztatjuk a meggyet egy befőttesüvegbe a konyakkal, és lezárjuk az üveget.
- A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és 26 dkg vajat. Az egészet kevergetés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kanálról picit két ujjunk közé veszünk, és ha 1-2 cm-ig tudjuk húzni a csokiszálat anélkül, hogy "elszakadna", akkor megfelelő). Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- A maradék vajat habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.
Csokis glazúr
- A tejszínbe beleöntjük a vizet, és feltesszük forralni. A kakaóport összekeverjük a cukorral, és belekeverjük a tejszínbe, majd az egészet kb. 2-3 percig főzzük.
- Közben a zselatinlapokat beáztatjuk vízbe a használati útmutatója szerint (kb. 5 perc), majd ha lágyak lettek a lapok, akkor kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a meleg masszába keverjük.
- Utána az egészet átszűrjük, és hagyjuk kb. 25-27°-ra kihűlni.
Süti összeállítása
- Leválasztjuk a piskótát a sütőpapírról, és megfordítva tesszük egy tálcára.
- A párizsi krém 2/3 részét szépen eloszlatjuk a piskótán, majd a konyakos meggy nagy részét egyenletesen elosztjuk a krémen (kb. 12 szeletes lesz a torta, így 12 szemet visszatartok a díszítéshez).
- A maradék párizsi krémmel befedjük a meggyszemeket, és folpackkal fedve néhány órára hűtőbe tesszük.
- Ha megdermedt a krém a piskótán, akkor elkészítjük a tetejére a glazúrt, melyet rétegezve öntünk a tortára, hogy kiegyenlítse az esetleges egyenetlenségeket.
- Tetejét friss tejszínhabbal és a félretett konyakos meggyszemekkel díszítjük. (Ezt érdemes fogyasztás előtt.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4693
- Feltöltés dátuma: 2020. május 14.
Ajánló
Ha olyan tortát szeretnénk, amelyet lehet fogyasztani több napig, akkor ő tökéletes választás. Tetejére készíthetünk csokifondánt, vagy hagyományos csokiöntetet is, de a tükörglazúr sokkal látványosabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Egyik kedvenc csupacsoki süteményünk, ami hűtőben akár 4-5 napig is eláll.