r
Nosalty Logó

Lúdláb Csibedina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Lúdláb Csibedina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 9993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    686.2 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    2913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cukor
    722 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3795 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    1769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3679 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2850 micro
Összesen 9993 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a 9 tojás sárgáját jól kikeverjük a 30 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 3 ek kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot és a darált diót.
  2. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, majd kihűtjük.
  3. A töltelékhez a 37 dkg vajat jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4,5 ek kakaóport és a végén a 2 egész tojást.
  4. Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, különös gondot fordítva arra, hogy a krém felülete egyenes legyen, mivel ezt még csokoládémázzal is be kell vonnunk.
  5. A csokimázhoz az étcsoki ¾ részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beletördeljük az étcsoki maradék ¼ részét, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad (így lesz igazán szép a mázunk). Ha kész a máz, gyorsan dolgozunk vele, egyenletesen eloszlatjuk a krémréteg tetején (ezt a műveletet célszerű másnap elvégezni a jól lehűtött, gondosan letakart sütivel).
  6. Miután teljesen megszilárdult a csokimáz, forró késsel felszeleteljük a süteményt, a fehér csokoládét gőzfürdő felett alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a lúdláb szeleteket.
  7. Minden szeletre egy pötty fehércsokis mascarpone dísz kerül, amit egy szem magozott, jól lecsöpögtetett meggyel koronázunk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 76387
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Ismét egy klasszikus "újragondolva"...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...