Lúdláb Csibedina konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
11 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
0 kcal
-
30g dió196 kcal
A töltelékhez
A csokibevonathoz
-
8g vaj60 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
A díszítéshez
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g meggy8 kcal
Összesen
1666
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
68 kcal
-
113g rétesliszt410 kcal
-
0 kcal
-
180g dió1177 kcal
A töltelékhez
A csokibevonathoz
-
50g vaj359 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A díszítéshez
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g meggy45 kcal
Összesen
9993
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
19.5g tojás24 kcal
-
11.8g cukor46 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.4g rétesliszt16 kcal
-
0 kcal
-
7.1g dió46 kcal
A töltelékhez
-
14.6g vaj104 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
A csokibevonathoz
-
2g vaj14 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
A díszítéshez
-
3.9g fehér csokoládé21 kcal
-
9.8g mascarpone40 kcal
-
3.9g meggy2 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 114.4 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 96 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
1666
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 686.2 g
-
Telített zsírsav 291 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 111 g
-
Koleszterin 2913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5989.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 964 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 922 mg
-
Foszfor 2845 mg
-
Nátrium 947 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 889.3 g
-
Cukor 722 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 576.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3795 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 1769 mg
-
Retinol - A vitamin: 3679 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1404 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2850 micro
Összesen
9993
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
30 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
7.5 evőkanál rétesliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez
-
37 dkg vaj
-
30 dkg porcukor
-
4.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
A csokibevonathoz
-
5 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
10 dkg fehér csokoládé
-
250 g mascarpone
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a 9 tojás sárgáját jól kikeverjük a 30 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 3 ek kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot és a darált diót.
- 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, majd kihűtjük.
- A töltelékhez a 37 dkg vajat jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4,5 ek kakaóport és a végén a 2 egész tojást.
- Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, különös gondot fordítva arra, hogy a krém felülete egyenes legyen, mivel ezt még csokoládémázzal is be kell vonnunk.
- A csokimázhoz az étcsoki ¾ részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beletördeljük az étcsoki maradék ¼ részét, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad (így lesz igazán szép a mázunk). Ha kész a máz, gyorsan dolgozunk vele, egyenletesen eloszlatjuk a krémréteg tetején (ezt a műveletet célszerű másnap elvégezni a jól lehűtött, gondosan letakart sütivel).
- Miután teljesen megszilárdult a csokimáz, forró késsel felszeleteljük a süteményt, a fehér csokoládét gőzfürdő felett alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a lúdláb szeleteket.
- Minden szeletre egy pötty fehércsokis mascarpone dísz kerül, amit egy szem magozott, jól lecsöpögtetett meggyel koronázunk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 76387
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
Ismét egy klasszikus "újragondolva"...