r
Nosalty Logó

Lübecki almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Lübecki almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 4563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

nyers tészta tetejére

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 760 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 4563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

tésztához

nyers tészta tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, majd nyolcadokba vágjuk és felkockázzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük a tojásokat, a tejfölt, a cukrokat és a lágy vajat. Jól összekeverjük. Én ezt a műveletet kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával végzem. Ezután fakanállal belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, a csipet sót, majd az almakockákat.
  2. Kivajazott aljú tortaformába (nálam ez 22 cm átmérőjű kör) simítjuk az almás masszát.
  3. A nyers tészta tetejét megkenjük baracklekvárral.
  4. Egy méretes tálban összeforgatjuk a lisztet a kristálycukorral. Hozzáöntjük az olajat, és morzsás állagú tésztát készítünk. Ezt a morzsát egyenletesen elosztjuk a lekvár tetején.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük (gázsütő 3-as fokozat), és kb. 55-60 percig sütjük. Az utolsó 5 percben érdemes emelni a hőfokot! Ha nem merünk a szemünkre hagyatkozni, érdemes tűpróbát végezni! A sütőből kivéve, langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5047
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 07.

Ajánló

Ahhoz, hogy szép magas, átsült süteményt kapjunk, mindenképpen kell az 50-60 perces sütési idő. Ha nagyobb tortaformát vagy tepsit választunk, természetesen a sütési idő lerövidül. Ne féljetek az olajos morzsától, mert attól lesz a süti egyedi és különleges!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lübecki almatorta
Lizinka_ 604 recept

Egy német újságot lapozgatva találtam ezt az ígéretesnek tűnő receptet. Évek óta készítem családom és a hozzánk érkező vendégek nagy örömére. Harmatkönnyű, finom, almás torta.

Hozzávalók

tésztához

nyers tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...