r
Nosalty Logó

Londoni szelet kétféle ízben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Londoni szelet kétféle ízben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

493
Kalória
8.9g
Fehérje
50.1g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
30.4g
Víz
90.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
24.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 5918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Linzertésztát készítünk. Összemorzsoljuk a lisztet és a margarint, nagyjából egyneműre. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és az 5 tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük hűtőszekrényben. (Minden gyúrt tésztánál fontos a pihentetés, mivel ez idő alatt kezd el dolgozni a liszt.)

A tésztára:

  1. Ha kellő időt pihent a tészta, tepsi méretűre kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral.
  2. Az 5 tojásfehérjét majdnem készre felverjük egy csipet sóval. Ekkor öntjük bele a cukrot, és robotgéppel keményedésig verjük. Ha kész, akkor a tojáshabot felezzük. Az egyik felébe a diót, a másik felébe a mákot tesszük. Óvatosan elegyítjük. A tészta egyik felére a dióhabot, a másik felére a mákhabot simítjuk egyenletesen. Előbbit megszórhatjuk tördelt dióval.
  3. Előmelegített sütőben kb. 170 C-on sütjük. 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha kezd színesedni a hab. Mivel linzertészta, egy éjszakán át pihennie kell, hogy megpuhuljon a tészta. Tetszés szerinti formára szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A sárgabaracklekvár, a dió, a mák rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ehhez egy omlós linzertészta, és egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, kiadós sütit kapunk eredményül. Eredetileg diós, de mivel szeretjük a mákot, ezért mindig megosztom a tepsit, és fele-fele arányban halmozom rá a masszát. Így rögtön kétféle sütemény lesz egy tepsiben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!