Londoni szelet kétféle ízben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
25g finomliszt91 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
A tésztára:
-
37 kcal
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g dió14 kcal
-
8g mák44 kcal
Összesen
493
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
A tésztára:
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
26g dió170 kcal
-
100g mák525 kcal
Összesen
5918
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
20.7g finomliszt76 kcal
-
17.3g margarin124 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.9g tojássárgája22 kcal
A tésztára:
-
11.1g sárgabaracklekvár31 kcal
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
6.9g mák36 kcal
Összesen
410
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
493
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 106.8 g
Zsír
-
Összesen 355.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5286.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 1791 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 653 mg
-
Foszfor 2093 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601.3 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 364.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 959 mg
-
Retinol - A vitamin: 2291 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1628 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1159 micro
Összesen
5918
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
410
kcal
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
-
30 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojássárgája
A tésztára:
-
8 ek sárgabaracklekvár
-
5 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
10 dkg dió
-
1 marék dió
-
10 dkg mák
Elkészítés
A tészta hozzávalói:
- Linzertésztát készítünk. Összemorzsoljuk a lisztet és a margarint, nagyjából egyneműre. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és az 5 tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
- Fél órát pihentetjük hűtőszekrényben. (Minden gyúrt tésztánál fontos a pihentetés, mivel ez idő alatt kezd el dolgozni a liszt.)
A tésztára:
- Ha kellő időt pihent a tészta, tepsi méretűre kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral.
- Az 5 tojásfehérjét majdnem készre felverjük egy csipet sóval. Ekkor öntjük bele a cukrot, és robotgéppel keményedésig verjük. Ha kész, akkor a tojáshabot felezzük. Az egyik felébe a diót, a másik felébe a mákot tesszük. Óvatosan elegyítjük. A tészta egyik felére a dióhabot, a másik felére a mákhabot simítjuk egyenletesen. Előbbit megszórhatjuk tördelt dióval.
- Előmelegített sütőben kb. 170 C-on sütjük. 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha kezd színesedni a hab. Mivel linzertészta, egy éjszakán át pihennie kell, hogy megpuhuljon a tészta. Tetszés szerinti formára szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8253
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
A sárgabaracklekvár, a dió, a mák rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ehhez egy omlós linzertészta, és egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, kiadós sütit kapunk eredményül. Eredetileg diós, de mivel szeretjük a mákot, ezért mindig megosztom a tepsit, és fele-fele arányban halmozom rá a masszát. Így rögtön kétféle sütemény lesz egy tepsiben.