Londoni szelet GlTimi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
GlTimi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Krém
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g őszibaracklekvár139 kcal
Összesen
1353
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g őszibaracklekvár556 kcal
Összesen
5410
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
20.2g finomliszt73 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Krém
-
16.1g tojásfehérje8 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
13.4g dió88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.4g őszibaracklekvár37 kcal
Összesen
362
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1546.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.6 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 102.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1353
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 260.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 1150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6186.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1365 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 2652 mg
-
Nátrium 1487 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 694.4 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 410.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1177 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 429 micro
-
Kolin: 820 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 950 micro
Összesen
5410
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
362
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
12 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
12 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek tejföl
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém
-
6 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg dió
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet só
-
20 dkg őszibaracklekvár (itt igazából bármilyen baracklekvár megfelel + kb. 1 kisebb üveg elég: annyi kell, amivel be tudjuk kenni a tésztát)
Elkészítés
Tészta
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd ezt összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg nem maradnak darabok. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot és a reszelt citromhéjat.
- Középre ásunk egy mélyedést, és oda rakjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk, ezért szükség esetén tehetünk hozzá még tejfölt).
- Kinyújtjuk a tésztát tepsi méretűre (20x30 cm), majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk (a papíron is lehet nyújtani, és majd a papírral átrakni a tepsibe, mert nagyon szakadós a tészta). A tepsiben lévő tésztát bőven megkenjük lekvárral.
- A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
- A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
- Az immár diós habot rákenjük a lekváros tésztára.
- Betesszük a sütőbe 25-30 percre, és szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésesen sütöttem 26 percig. Azt ajánlom, hogy 25 perc után kell nézegetni, de a 25 perc is elég lehet.) Hagyjuk legalább 10 percig hűlni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4041
- Feltöltés dátuma: 2020. április 22.
Ajánló
+ fan fact: a dió helyett kókuszt (10 dkg) is lehet használni. (én még nem próbáltam, de állítólag úgyis nagyon finom)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
GlTimi
1 recept
Én ezt a sütit sütőpapírral sütöm, de állítólag kivajazott tepsiben is lehet sütni. Ízlések és pofonok. + egy kis fun fact: nagyon folyékony lekvár nem jó, mert a hab csúszkálni fog rajta + sütésnél is kifolyik és ráég a szélére. Így is finom, de potyára miért is bosszankodjunk, nem?