r
Nosalty Logó

Londoni szelet GlTimi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
GlTimi
Londoni szelet GlTimi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

1353
Kalória
25.8g
Fehérje
173.6g
Szénhidrátok
65.1g
Zsír
102.7g
Víz
287.4g
Koleszterin
6.1g
Rost
99.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    260.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6186.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1365 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1487 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 5410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd ezt összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk a lisztes keverékkel, amíg nem maradnak darabok. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a cukrot, vanília cukrot és a reszelt citromhéjat.
  2. Középre ásunk egy mélyedést, és oda rakjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk, ezért szükség esetén tehetünk hozzá még tejfölt).
  3. Kinyújtjuk a tésztát tepsi méretűre (20x30 cm), majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk (a papíron is lehet nyújtani, és majd a papírral átrakni a tepsibe, mert nagyon szakadós a tészta). A tepsiben lévő tésztát bőven megkenjük lekvárral.
  4. A tojásfehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
  5. A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd óvatosan összekeverjük a habbal.
  6. Az immár diós habot rákenjük a lekváros tésztára.
  7. Betesszük a sütőbe 25-30 percre, és szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésesen sütöttem 26 percig. Azt ajánlom, hogy 25 perc után kell nézegetni, de a 25 perc is elég lehet.) Hagyjuk legalább 10 percig hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Én ezt a sütit sütőpapírral sütöm, de állítólag kivajazott tepsiben is lehet sütni. Ízlések és pofonok. + egy kis fun fact: nagyon folyékony lekvár nem jó, mert a hab csúszkálni fog rajta + sütésnél is kifolyik és ráég a szélére. Így is finom, de potyára miért is bosszankodjunk, nem?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!