Lívia torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
100g sütőtök38 kcal
-
12g dió78 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
9g narancslé4 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
30g narancslekvár74 kcal
tetejére
-
25g mascarpone101 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
-
26g narancs9 kcal
Összesen
663
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
1000g sütőtök378 kcal
-
120g dió785 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
300g narancslekvár738 kcal
tetejére
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
6623
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
34.5g sütőtök13 kcal
-
4.1g dió27 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
3.1g narancslé1 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
10.3g narancslekvár25 kcal
tetejére
-
8.6g mascarpone35 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
9g narancs3 kcal
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 705 micro
-
β-karotin 3572 micro
-
β-crypt 2963 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
663
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 322.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4823.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1281 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 601 mg
-
Foszfor 1912 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 876.6 g
-
Cukor 488 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4664 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 588 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 7046 micro
-
β-karotin 35719 micro
-
β-crypt 29632 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1083 micro
Összesen
6623
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 1232 micro
-
β-crypt 1022 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
tészta
-
1 kg sütőtök
-
12 dkg dió
-
35 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 csipet só
töltelék
-
30 dkg narancslekvár
tetejére
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag zselatinfix
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
tészta
- Megtisztítjuk a tököt a héjától és a belsejétől, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
- A diót durvára daráljuk, és elegyítjük a liszttel, fahéjjal, valamint a sütőporral.
- A tojásokat szétválasztjuk. Először a sárgáikat fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd tovább keverjük a vaníliás cukorral és az olajjal. Belereszeljük a narancs héját, és hozzáöntjük a narancs levét is. Ebbe a masszába beleforgatjuk a reszelt tökhúst, egyenletesen elkeverjük.
- A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk.
- A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a tökös masszához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
- Tortaformába (22 cm) öntjük, és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
- Miután megsült, rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk. Lekvárral összeragasztjuk a lapokat (lap+lekvár+lap+lekvár+lap), majd az egészet megfordítjuk, hogy a teljesen vízszintes alja kerüljön felülre, és valami nehezékkel pár órát préseljük.
- A sajtot gépi habverővel jól kikavarjuk a zselatinfix-szel és a porcukorral, majd hagyjuk ezt is pár órát dermedni.
- Pár óra elteltével a tortánkat szépen bevonjuk a mascarponés krémmel, és narancs cikkelyekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1372
- Feltöltés dátuma: 2016. február 15.
Ajánló
Ezt a tortát, ha sárgarépával sütjük, akkor nagyon finom répatortánk lesz .:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Kolléganőmnek sütöttem szülinapjára, gyorsan elkészült, és nagyon finom torta lett belőle.