r
Nosalty Logó

Lívia torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Lívia torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 6623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    705 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    2963 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    322.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4823.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1912 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7046 micro
  • β-karotin
    35719 micro
  • β-crypt
    29632 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 6623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    1022 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Megtisztítjuk a tököt a héjától és a belsejétől, majd lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
  2. A diót durvára daráljuk, és elegyítjük a liszttel, fahéjjal, valamint a sütőporral.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. Először a sárgáikat fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd tovább keverjük a vaníliás cukorral és az olajjal. Belereszeljük a narancs héját, és hozzáöntjük a narancs levét is. Ebbe a masszába beleforgatjuk a reszelt tökhúst, egyenletesen elkeverjük.
  4. A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot verünk.
  5. A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a tökös masszához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
  6. Tortaformába (22 cm) öntjük, és 180 °C-on, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
  7. Miután megsült, rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk. Lekvárral összeragasztjuk a lapokat (lap+lekvár+lap+lekvár+lap), majd az egészet megfordítjuk, hogy a teljesen vízszintes alja kerüljön felülre, és valami nehezékkel pár órát préseljük.
  8. A sajtot gépi habverővel jól kikavarjuk a zselatinfix-szel és a porcukorral, majd hagyjuk ezt is pár órát dermedni.
  9. Pár óra elteltével a tortánkat szépen bevonjuk a mascarponés krémmel, és narancs cikkelyekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1366
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Ajánló

Ezt a tortát, ha sárgarépával sütjük, akkor nagyon finom répatortánk lesz .:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőmnek sütöttem szülinapjára, gyorsan elkészült, és nagyon finom torta lett belőle.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...