r
Nosalty Logó

Lipcsei krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
beaTrixy
Lipcsei krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.8 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2817 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 6584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 312 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapra sem!)
  2. A piskóta hozzávalóiból sütünkk egy lapot, abban a tepsiben, aminek a hátulján a 2 lapot sütöttük (aljára zsírpapírt teszünk!).
  3. A krémhez 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral, vaníliás cukorral.
  4. A tejből és lisztből krémet főzünk, jól kihűtjük.
  5. A kihűlt krémet a kikevert margarinnal jól összedolgozzuk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel, középre kerül a piskóta lap. Vagyis csokis lap, krém, piskóta lap, krém, végül tetejére a csokis lap.
  7. A tetejét bevonjuk csokival, amit gőz fölött felolvasztunk, és 1 evőkanál étolajjal összekeverjük, ettől szeletelhető lesz a sima tábla csoki is, nem muszáj torta bevonónak lennie.
  8. Másnapra megpuhul, és szépen szeletelhető. Az eredeti receptben nem volt csokival bevonva a teteje, de szerintem így mutatósabb, és legközelebb fehércsokival fogom bevonni. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33X33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 771
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 162
  • Össznézettség: 212089
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
beaTrixy 4 recept

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először szerintem a hagyományos krémesre gondol... Nekem mindegy mi a neve, mert nagyon finom :) Egy jó tanács, amire én sokára jöttem rá. A cukrot semmiképpen ne főzzük bele a krémbe, hogy időt spóroljunk vele, mert amikor a  főtt, cukros krémet a margarinnal keverem össze, sokszor nekem ikrás lesz, és ilyenkor már semmi nem segít, hiába hűl ki teljesen. De ha előtte a margarint keverem a cukorral, ott szerintem a porcukor kicsit fölveszi nedvességet, és nagyon szép krémet szoktam így készíteni, bosszúság nélkül. :)

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...