r
Nosalty Logó

Linzerkarika, ahogy Ciccke készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzerkarika, ahogy Ciccke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6850.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1603 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2953 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1057.1 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 6625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, margarint és a tojásokat összegyúrjuk. Ha nem akarna összeállni, kevés tejjel segítünk a helyzeten.
  2. Jól átgyúrjuk, majd kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
  3. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk (érdemes kettesével, felváltva szaggatni, így biztos mindnek lesz párja).
  4. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, majd kb. 10 perc alatt megsütjük (akkor már jó, ha az alja enyhe színt kapott).
  5. Hagyjuk kihűlni, majd lekvárral egy teli és egy lukas virágot összeragasztunk.
  6. A kész linzereket porcukorral meghintjük, majd lezárt fém vagy műanyag dobozban pár órát (legjobb, ha egy éjszakát) puhulni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5799
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 20.

Ajánló

Elég sok lesz belőle, kb. 80-90 db, és viszonylag sokáig el is áll.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám fantasztikusan finom linzert tudott sütni, az egész család kedvence volt az a süti. Ő mindig gyűszűvel szaggatta a virágok közepét. Most már sajnos nincs köztünk, ráadásul legnagyobb szívfájdalmamra még csak meg sem tudtam kérni, hogy tanítson meg erre a sütire, pedig egész kicsi koromtól engedte, hogy vele süssek. Sokszor terveztem, hogy sütök linzert, de mindig ott volt a gombóc a torkomban, hogy nem lesz olyan finom, mint a mamáé, és az emlékek is megnehezítették ezt. Anyukám egyik nap meglepett egy linzerszaggatóval, tehát úgy döntöttem, a mama kedvéért megpróbálok linzert sütni. A receptet magam hoztam össze, több receptből. Ez lett belőle, és bár a mamáét sosem fogom tudni utánozni, remélem, büszke rám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...