Likőrtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
13g baileys41 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
23 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
A díszítéshez
-
37 kcal
-
6g marcipán29 kcal
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
100g baileys327 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A díszítéshez
-
50g mandulapehely295 kcal
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
2451
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
21.4g tojás27 kcal
-
2.7g gyümölcscukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.8g rétesliszt28 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
13g baileys42 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
6.5g gyümölcscukor24 kcal
-
26g habtejszín76 kcal
-
6.5g étcsokoládé35 kcal
A díszítéshez
-
6.5g mandulapehely38 kcal
-
6.5g marcipán30 kcal
Összesen
317
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
307
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 147.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 824 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2791.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1213 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.1 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 964 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 951 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
2451
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
317
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
3 ek gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
3 púpozott ek rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
1 dl baileys
-
1 teáskanál zselatin
-
5 dkg gyümölcscukor
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
5 dkg mandulapehely
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd folyamatos habverés mellett kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes lesz, aztán pedig a tojások sárgáit.
- A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és kis adagokban a felvert tojásos habhoz adjuk, és egy kanállal beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük a tésztát, aminek az alját sütőpapírral béleljük ki.
- 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük a tésztát, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és rácsra tesszük.
- A krémlikőrt felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak forró legyen), aztán azonnal levesszük, és kevergetve hűtjük.
- A tejszínt egy edényben felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, és a csokoládét is hozzáadjuk. Levéve a tűzről addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen elolvad. Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
- A hideg krémet elektromos habverővel kemény habbá verjük, közben hozzákeverve a zselatinos krémlikőrt is. A krémmel a kettévágott torta belsejét megkenjük, egymásra illesztve a tetejét és az oldalát is bekrémezzük.
- Egy serpenyőben mandulapelyhet pirítunk, mellyel kihűlése után a krémes tortát befedjük.
- A marcipánt kinyújtjuk vékonyra, 1-1,5 mm-re, köröket szaggatunk ki belőle kis pogácsaszaggatóval. A köröket úgy tekerjük egymás fölé, hogy félig fedje az előző kört. Így alakítjuk ki a rózsát, melynek szirmait utána tetszőlegesen igazíthatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2061
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Meglepetésnek szántam valakinek a tortát, de nem volt energiám túl sokat pepecselni vele. Nem is igazán az én világom. Így férjem és fiam beszálltak a rózsagyártásban kis ujjgyakorlatként. Igazán büszke vagyok rájuk.