Libamájszeletek tokajis almaraguval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cárevics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
160g libamáj213 kcal
-
100g alma47 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
34g fehér hagyma12 kcal
-
20g dió131 kcal
-
8g mazsola24 kcal
-
30g főzőtejszín39 kcal
-
30g édes fehérbor25 kcal
-
55g leveles tészta204 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
874
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
800g libamáj1064 kcal
-
500g alma234 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
100g dió654 kcal
-
40g mazsola120 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
150g édes fehérbor123 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4370
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
34.6g libamáj46 kcal
-
21.6g alma10 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
7.4g fehér hagyma3 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
-
6.5g édes fehérbor5 kcal
-
11.9g leveles tészta44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
189
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1315.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 275.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 86 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1211 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15091 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
874
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.7 g
Zsír
-
Összesen 282.4 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 4441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6578.7 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 557 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 249 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 2740 mg
-
Nátrium 1798 mg
-
Réz 62 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 283.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1377 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75487 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 432 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6055 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 75453 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
4370
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg libamáj
-
12.5 dkg vaj
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
4 dkg mazsola
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 csomag leveles tészta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A libamájat megtisztítjuk, az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd ujjnyi széles szeleteket, illetve érmeket vágunk belőle.
- A vajas tésztát kb. 12x12 cm-es négyzetekre vágjuk, és forró sütőben megsütjük. A libamájszeleteket lisztbe mártjuk, és vajon hirtelen mindkét oldalukat elősütjük. A serpenyőből kivéve egy alufóliával lezárt edényben melegen tartjuk.
- Az elkészült vajas tésztát közben kivesszük a sütőből és tálra helyezzük. Ráhelyezzük a libamájszeleteket. A visszamaradt vajba beleszórjuk az almát, a diót, a mazsolát és beleöntjük a Tokajit. Átforrósítjuk, felengedjük a tejszínnel, beforraljuk, majd a sült leveles tészta köré halmozzuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 185
- Feltöltés dátuma: 2023. október 02.
Ajánló
Kérem, készítsék el, és fogyasszák egészséggel, hisz tudják, "Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik." Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cárevics
11 recept
Hamarosan eljön Szent Márton napja (egyben az újbor ünnepe). Sokan nem tudják, hogy az első világháború végének emléknapja (1918-ban „a tizenegyedik hónap tizenegyedik napján 11 órakor” lépett életbe a fegyverszüneti egyezmény), egyben a katonai felderítők napja. A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ez a nap ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor. A kettő kombinációjából készített ételkülönlegességet szeretnék ajánlani erre a napra.